Fikk sin revansj
(29.08.16) A-laget fikk hevnet det sureste tapet fra vårsesongen da Vidar ble slått 2-0 mandag kveld.
Dermed er man tilbake på topp og øyner KM-gull for første gang
på 37 år!
Vaulens førstelag ble kretsmestre i 1951-52, 1972 og 1979. Totalt har man vunnet serien åtte ganger, i de to forsøkene etter 1979; 2002 og 2012 - mislykkest man i finalespillet.
2–0
VIDAR 2
Ole Wick Henriksen
6 min

Alexander Surdal Nilsen (Monsen)
54 min
29. august – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Tomas Tjelle (FGI)

24. Andreas Jonassen

Alexander Surdal Nilsen og Kristian Gaard var ferdig med ferieavvikling. Ole Wick Henriksen, Anders Dale og Espen Sivertsen var klar etter småskader.
John Herman Ås er tilbake i trening, men var ikke matchfit. Audrius Mirauskas er ventet tilbake på feltet i begynnelsen av september. Fredrik Stray Tjaum er langtidsskadd. Gunnar Skålheim er ikke spilleklar etter overgangen fra Suldal. Han vil forøvrig få drakt nummer 23.

Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Miran Serdarevic, Vegard Natland Kristian Gaard, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland – Tony Tran.
Trener Bo Andersen overrasket med å sette den kraftige stopperen Kristian Gaard på defensiv midtbane.
De oransje skulle få en pangstart da Ole Wick Henriksens frispark fra 18 meter ble vridd inn nede i motsatt ved høyre stolperot. Dermed 1-0 etter seks minutter.

Vaulen kunne ha økt etter ti minutter, men Daniel Vatland kom ikke over det innøvde cornertrekket man jo lyktes med mot Siddis.
Igjen var det kampbildet man har blitt vant med hvor Vaulen ligger dypt og kompakt slik at motstanderen kunne trille ball inne på vår banehalvdel. Toerlag på dette nivået er jo kjent for å bruke en slik trillende stil og et relativt sterkt Vidar-mannskap var ikke et unntak.
Drilon Turkajs harde skudd halvmeteren over høyre kryss etter 23 minutter var dog det nærmeste man kom i denne fasen.
Så etter halvtimen reddet Eric Ordaz til kast på en stor sjanse til de røde.
Vaulen burde ha økt på en kontring like etter. Thomas Monsen Haugland stormet innover i feltet på venstresiden, men innlegget var høyt og upresist. Vegard Natland kastet seg frem uten hell i det 31. minutt.

Vaulenback Bergum fikk så kun halvklarert med hodet og Martin Hålands skumle skudd gled utenfor høyre stolpe.
Så 1-0 til pause i en sjansefattig omgang hvor Vidar hadde mest ball. Vaulen skal ha for knallhard jobbing og duellstyrke.

I pausen kom den defensive midtbanespilleren Sivert Erland inn for høyrekanten Ole Wick Henriksen som slet med sykdom. Man rokkerte litt om hvor Hovstad gikk frem et hakk, mens Surdal Nilsen gikk ut på kanten.
Kampbildet var det samme hvor Vidar hadde mye ball. Etter 51 minutter taklet Sivert Erland i egen boks og på det påfølgende corneret headet Turkaj like utenfor.
Thomas Monsen Haugland ville det anderledes. En frekk kroppsfinte på venstrekanten ble fulgt opp med et presist innlegg som gikk rundt midtforsvaret til Alexander Surdal Nilsen. Han var som gjedden i sivet og gjorde jobben enkelt og presist ved å plassere ballen nede til venstre og 2-0 etter 54 minutter!

Mest kreditt må gå til Thomas på det målet og det virket som han fikk en boost for plutselig var det Monsen-show hvor han prøvde og fikk til alt!
Like etter brøt han flott og slo opp på Tony Tran før han fikk ballen tilbake på kanten av boksen, men strømpeskuddet gikk vel utenfor.
Så la Thomas Monsen Haugland igjen på 16 meter til Tony Tran som skjøt i en rød blokk. Det hadde tatt seg voldsomt opp for Vaulen nå!
Langt opp fra Miran Serdarevic som fant Tony Tran på 16 meter, han prøvde vel å dempe på kassen, isteden spratt ballen i bue inn mot mål hvor vel keeper hadde full kontroll?

Vidar overtok så igjen. Først et frispark fra Martin Håland som strøk utenfor venstre stolpe fra 20 meter i det 64. minutt. Så to minutter senere et langskudd fra Kjartan Madsen fra 25 meter som flakket ekkelt, men gode Ordaz var der igjen.
Eric Ordaz fanget så et corner etter 70 minutter. Satte raskt i gang Tony Tran med et langt utspill. Han kom seg forbi siste oppasser en stakket stund, men fikk ikke kontroll over ballen som flakket vekk for han.
For en krigersk innstilling av strandguttene denne sene augustkvelden. Det ble gått til i duellene og man jobbet utrettelig!
En herlig blokk av Miran Serdarevic på 16 meter med kvarteret igjen gjorde sitt til at man fremdeles holdt nullen.
Anders Dale kom inn for Olav Hovstad etter 77 minutter i det første av flere bytter i denne transportetappen av kampen.
Erik Aasland kom inn for en haltende Kristian Gaard etter 81 minutter.
Vidars keeper ruste så ut i siste liten og hindret at Thomas Monsen Haugland kom seg gjennom på venstre etter 82 minutter.
Espen Sivertsen erstattet en sliten Tony Tran etter 87 minutter.
Ny viktig blokkering av store Miran Serdarevic etter 89 minutter, denne gangen stod han riktig på femmeteren!
Tre minutter ble lagt til, men man holdt unna og vinner 2-0.
Neste kamp er allerede på fredag i en tøff bortekamp mot Havørn.