Slapp inn tre på syv minutter
(29.08.24) Vaulen lå fint i ramma, men flere glipper på en sleip gresmatte kostet dyrt. Tre baklengs på syv minutter tidlig i kampen avgjør det hele. 5-1 var kanskje litt i overkant ut fra banespill?
Fremdeles meget tynt i rekkene hos Vaulen som kun hadde tre innbytter.
RANDABERG
5–1
William Torgersen
12 min

Vegard Meling Nesse
15 min

19 min

36 min
Aleksander Gundersen (Moi Sene)
Mathias Harestad
52 min

Bjørnar T. Nilsen
82 min

29. aug – Randaberg stadion Tilsk.: 70 – Serie – Dommer: KG Solhaug (Viking)

–> 79 minutter

Kun tolv rene A-lagsspillere i forrige tropp. Sondre Isene, Vegard Natland og Anders Polland Vik er langtidsskadde. Even Kvame var også på kampen i sivil.
Brage Brattbakk har startet på studier i Trondheim. Heller ingen Ørjan Bergum, Erik Vogel, Magnus Liene Ness, Thomas Strand-Grude eller Jonas Sivertsen å se mot Hinna. Nicolai Moi Sene gikk av med skade sist.
Da man er såpass få mann har man i det siste fått hjelp av B-spillerne Hovland, Moen og Ankerheim, samt junior Marius Rørvik Almås.
Siden forsommeren har man mistet hele elleve spillere og denne uken gikk også keeper Roy Dyrdal til Hinna etter å ha vært ønsket i hele år.

Vaulen (315–1): David Chokheli – Lars Berge, Aleksander Idland, Daniel Olsen – Melvin Lystad – Daniel Aarstad, Aleksander Gundersen, John Petter Gilje, Nicolai Moi Sene, Elias Myklebust Mathiesen – Audrius Mirauskas.

Første omgang
Mye regn tidligere på dagen ga en våt matte og man så allerede på oppvarmingen hvordan ballen skjøt fart på naturgresset. Så uvante forhold som er vant med tørre kunstgressbaner.
Vaulen i den samme formasjonen som sist, hvor man fikk plass til flere offensive spillere i en defensiv variant.
Det startet bra som sist. Man ligger fint i ramma og Randaberg finner ingen rom å spille seg i. Det var derfor null sjanser begge veier i innledningen.
Men når man er dype så spiller man på seg press. Keeper Chokheli fikk et tilbakespill som han slo rett i en motspiller. Scary, men ikke over da beleiringen var komplett. Et flatt legg fra venstre settes kontant av en helt fri William Torgersen etter 12 minutter. Hvor markeringen hadde blitt av der vites ingen.
Stakkars Chokeli slo igjen til en motspiller etter kvarteret. Nå var han ute til venstre slik at Vegard Meling Nesse kunne sette ballen i åpent bur.
Nå gikk det varmt i hodene på vaulenspillerne som hadde gått opp i liminga. Tomas Gundersen fikk et mål underkjent for offside etter 17 minutter før 3-0 kom like etter. Denne gangen bygget man opp spill defensivt. Idland slår en litt vanskelig ball til Lars Berge som er uheldig og sklir. Vegard Meling Nesse viser ingen nåde og legger på slik at kampen er avgjort.
To-tre blemmer hadde kostet oss dyrt. Randaberg fortsatte å omringe Vaulen før man halvveis i omgangen endelig fikk løftet laget.
Etter 25 minutter var Melvin Lystad i offside da John Petter Gilje løftet frem.
At det var glatt? Til og med dommeren gikk overende.
Niro Gowran dro så av Idland på hjørnet av boksen før skuddet strøk utsiden av stolpen etter 33 minutter.
Lars Berge stoppet et innlegg og John Petter Gilje slo opp en lang klarering som Nicolai Moi Sene jager. Han er rask og sterk i kroppen som klarer å riste av seg to mann, før han legger over på motsatt i boks. Der var en helt fri Aleksander Gundersen som satte inn 3-1 i åpent bur.
Vaulen fikk opp hodene nå og hadde en bra periode etter goalen hvor laget ble flyttet opp.
Etter 41 minutter sov man på et raskt tatt frispark. Gowran gikk på et bra løp, men satte utenfor igjen.
De siste fem minuttene før pause switchet man posisjoner på Aarstad og Mirauskas.
Så like før pause hadde Daniel Aarstad et fint brudd startet på midtstreken. Mathiesen tok over sentralt og førte fremover før han breiet til venstre som i det minste fikk notert et skudd på mål uten at keeper hadde store problemer.
Dommeren la ikke til noe.

Andre omgang
Vaulen hadde betalt for personlige feil, men ellers var det ikke så verst iallefall med tanke på hvor tynne i rekkene man er.
Ørjan Bergum kom inn for Mirauskas i pausen. Ørjan tok plass på høyre vingbacken, Aarstad droppet ned igjen, mens Gundersen ble midtspiss.
Dommeren hadde et sekund med tenking da en ball ble slått i armen på Idland som sklei for å blokkere i boks, men dømte kun corner etter 48 minutter.
Så en luftig ball inne i femmeteren. Chokheli slet muligens med den lave kveldssola og fikk ikke bokset unna. Ballen spratt videre i boks før Mathias Harestad dunket inn 4-1 etter 52 minutter. Dermed var det siste håpet slukket for Vaulen.
Randaberg hadde en stor tropp og byttet ut med tre i slengen utover i omgangen.
David Chokheli hadde en god redning etter timen.
Vaulen i stor fart fremover da Prestegård suste inn i foten til Daniel Aarstad med knottene. Gult kort etter 62 minutter.
Frisparket fra Gundersen ble vel slått over uten at vi fikk corner.
Vaulen hadde stadig små tilløp med sin lettbeinthet fremover på banen med Aarstad, Gundersen og Moi Sene.
Lars Berge headet så en corner fra Gundersen halvmeteren over etter 66 minutter.
Nå var det noen tunge bein hos Vaulen. Eirik Moen kom inn for Moi Sene etter 72 minutter.
Torbjørn Ankerheim kom så inn for Mathiesen etter 79 minutter.
I denne perioden lå Vaulen lavt og ble ikke truet ofte av et Randaberg som nå nærmeste hadde byttet ut hele laget.
Så Randaberg med en corner som spratt gjennom femmeteren over på andre til Bjørnar T. Nilsen som gjorde 5-1 etter 82 minutter. Speakeren hadde nok hatt Mods' tellesang klar i spilleren en stund der og ydmykelsen var komplett.
Melvin Lystad virket å ha pådratt seg krampe slik at Nicolai Moi Sene kom inn for han etter goalen.
Daniel Aarstads kross ble nesten beinet i eget mål av en Randaberg-spiller. Corneren fant Idland og på restene av duellen fyrte Aarstad vel over fra 14 meter sentralt etter 87 minutter.
Da man var slitne oppstod det større rom bakover og man hadde to blokkeringer etter 89 minutter.
Torbjørn Ankerheim headet så et innlegg fra Bergum stolpe ut etter 90 minutter!
Minuttet ble lagt til og man taper 5-1.