Meget oppløftende seier
(30.03.22) A-laget med sin beste kamp på svært lenge selv om 4. divisjonslaget SIF nok ikke hadde helt dagen og virket tunge og trege.
Vaulen serverte hurtig og kjapp fotball i lengderetningen, noe som skapte sjanser på sjanser. 0-1 til pause var i underkant, så 0-4 ga et fair bilde av kampen.
STAVANGER IF
04

29 min
Vegard Natland (Aartun)

70 min Daniel Nicol (Kotlica)

80 min Even Kvame (Nicol)

84 min Amar Kotlica

–> 72 minutter

Det var elleve forfall her, mye grunnet sykdom.
Vaulen (4–3–3): Oskar Wardzala – Eirik Reiestad, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Lars Berge, Even Kvame, Vegard Natland – Jan Philip Beto Aartun, Amar Kotlica, Henning Rimereit.
A-lagets første kamp i de nye draktene, dermed også en del nye draktnumre.
Vegard Natland var kaptein for Vaulen og skaffet oss avspark i kampen.
Vaulen startet friskt og Jan Philip Beto Aartun stod for de to første mulighetene med to skudd over. Det første var ikke ufarlig.

Lars Berge var oppnevnt som spiss i lagoppstillingen vi fikk, men Amar Kotlica startet på topp før de svitsjet et par ganger mellom ledda.
Hos SIF kjente vi igjen Sveinung Selås og Sander Oaland, men vi så ingen Jørgen Helland. Trener på benken var Stian Refvik.
Kampens første skudd på mål kom til Vaulen etter syv minutter. Vegard Natland fant Aartun i boks, men keeper reddet. Like etter skjøt Amar Kotlica mellom beina på en stopper og inn til keeper.
Ny stor sjanse etter 11 minutter da Lars Berge spilte fri Amar Kotlica. Han kom seg løs, men ble forstyrret såpass av Selås at skuddet ble reddet.
Vaulen kunne ha ledet 2-0 på dette stadiet basert på størrelsen av sjansene, men SIF kunne også ha gitt oss en kalddusj da det glapp i markeringa. SIF vendte spillet og det var en tellefeil på vår høyreside. Keeper Oskar Wardzala ruset ut på hjørnet av femmeteren og fikk reddet til corner etter 18 minutters spill.
Amar Kotlica skjøt så via en hvit til corner etter 24 minutter. Amar Kotlica slo selv corneren. Ballen ble halvklarert i boks før Lars Berge slo akrobatisk frem mot høyre stolpe hvor Jan Philip Beto Aartun var nær ved å pirke inn fra kloss hold.
Så endelig skulle man ta ledelsen etter 29 minutter. JP Aartun var frempå igjen. Keeper ga retur på skuddet. Aartun slo over til Vegard Natland til venstre for målet han dunket ballen oppunder nettaket til 0-1.

En høyst fortjent ledelse. SIF som skal spille i 4. divisjon slet virkelig når dem ble utfordret på fart i de bakre rekker.
Det var en underholdende kamp. Sjanser begge veier fulgte rundt det 37. minutt.
Så bra løp av Jan Philip Beto Aartun som fikk slått over til Amar Kotlica, men igjen ble han nektet av keeper i kampens 43. minutt. Det påfølgende corneret havnet ute hos Henning Rimereit som sendte avgårde et tåskudd som lett kunne ha forandret retning og gått i mål.
Amar Kotlica virket lett i steget og spurtet i fra igjen like før pause, men skuddet strøk utenfor.
På overtid hadde Even Kvame en god defensiv involvering da han forhindret en stor sjanse.
To minutter ble lagt til. Vaulen gikk til pause med 1-0 ledelse. Høyst forjent, men det kunne lett ha vært mye mer.

Phillip Malcolm erstattet Oskar Wardzala i mål i det som var vår eneste endring i pausen.
Daniel Nicol ankom kampen sent og var pauseunderholdning med lett oppvarming.
SIF var litt bedre med i starten av andre omgang slik at det jevnet seg ut. Vegard Natland lagde frispark helt på kanten av boksen etter 53 minutter, der var vi redd forseelsen var innenfor, men dommeren dro situasjonen utenfor boks. Et skummelt frispark gikk inn på tverrs av mål og både keeper og en hvit spiller stupte frem uten å få kontakt på ball.

Amar Kotlica sendte så avgårde en nydelig stikker, men keeper ruset ut av feltet og rakk kappløpet med Henning Rimereit på 18 meter.
Martin Wathne kom inn på midten for Lars Berge etter 55 minutter.
Amar Kotlica hadde et voldsomt rykk like etter timen, han fikk vridd ballen rundt keeper med utsideskru, men ballen curlet utenfor høyre stolpe.
Daniel Nicol kom inn for Henning Rimereit etter 62 minutter.
SIFs Sander Oaland avleverte et frekt skudd fra 20 meter, men keeper Malcolm var raskt nede i kroken med en vott.
Unge Even Kvame løp utrettelig på midten og var en pest og en plage for SIF. Etter 64 minutter fikk han gult kort. Lukter vi allerede årets gjennombrudd?
Vaulen skulle doble etter 70 minutter. Det var en klassekontring. Martin Wathne løftet presist fra bunnen av midtsirkelen til Amar Kotlica som stormet frem før han uselvisk slo til høyre hvor Daniel Nicol fikk en lett jobb fra kort hold. Herlige scener på feiringa mellom Kotlica og Nicol som nærmest hadde en dans mens dem løp mot hverandre.
Dobbelbytte fulgte for Vaulen etter 72 minutter. Gabriel Økland Retallack, som er tilbake iallefall frem til studiestart kom inn sammen med Sondre Brokka som var tilbake etter en liten pause. Ut gikk Eirik Reiestad og JP Beto Aartun. Vi må også hylle JP som var den store beholdninga i første omgang.
Gedigne sjanser fulgte for de oransje. Først spilte Nicol fri Brokka i boks, han hadde åpent landskap ved mottaket, men holdt i ballen litt for lenge slik at han ble taklet på hjørnet av femmeteren.

Så en gigasjanse etter 76 minutter. Her skjedde det så mye at vi ikke fikk med oss forløpet før Amar Kotlica skjøt i tverrlegger og over!
Amar Kotlica var i spillehumør og herjet med SIF. Etter 77 minutter vant han oss en corner. Sondre Brokka slo inn fra venstre, men svære Sander Oaland headet unna på det storvokste SIF-laget.
0-3 målet kom etter storspill i kampens 80. minutt. Daniel Nicol dro mot linja og la 45 tilbake til Even Kvame som kom på et langt løp. Fra åtte meter bredsidet han trygt inn.

Like etter var den samme duoen på ferde igjen. Denne gangen slo Nicol tilbake fra høyre, men denne gangen ble Kvames skudd forhindret å finne nettmaskene.
Amar Kotlica fikk omsider nettkjenning etter 84 minutter i en kamp hadde hadde vist meget høyt kaliber. 0-4 målet kom på innsatsen da han brøt SIFs oppbyggende spill på 20 meter sentralt før han vridde ballen rundt keeper!
Hjemmesupporterne hadde sett nok og det kun de mest hardbarka igjen da Casper Tjøstheim slo flott opp fra dypet. Sondre Brokka var sterk som kom seg fri fra backen, men skuddet etter 89 minutter ble avverget.
Dommeren så ikke noe poeng i å legge til noe og blåste av sekunder i tilleggstiden.
En meget oppløftende opptreden av Vaulen som nå har vunnet sine to siste treningskamper 4-0. At det skjer på en dag hvor man var meget reduserte viser en bra bredde. Her var det mange unge spillere som tok vare på sjansen og spilte seg nærmere en startellever til seriestarten.
Det kan dog være at vi ble litt lurte av motstanderen som ikke var allverdens, de hadde utseende av et fighterlag som ikke fightet, da ble det rimelig mediokert.