Må stikke fingeren i jorda
(30.05.11) I fjor slo Vaulen Staals førstelag ut av cupen, i dag tapte man 4-3 mot klubbens andrelag på samme bane.
STAAL 2
4–3
Asgeir Austigård
5 min

Pål Fjelde
17 min

21 min Anders Idsø (T Idsø)

39 min Stian Lima (T Idsø)
Frank Eilertsen
54 min

64 min Magne Christiansen
Trond Rossemyr
76 min
30. mai – Jørpeland stadion Tilsk.: 25 – Serie – Dommer: Geir Furenes (Hana)

23. Espen Nilsen Gjøsund

Grunnet massivt regn og leggetid blir det et kort referat fra denne kampen.
Vaulen (4–4–2): Olsen Møller, Vatland, Staurland, Lima Husic, T Idsø, A Idsø, Husvæg Christiansen, Jelsa.
Kampen ble flyttet frem til 19.55 for at man skulle rekke båten hjem. Oppvarmingen var heller laber da halve banen var okkupert med syverkamp helt frem mot avspark.
Det bar muligens starten preg av. Staal eide spillet.
Halil Husic fikk gult kort etter tre minutter.
Ikke ufortjent tok Staal ledelsen etter fem minutter. Asgeir Austigård satte inn da Vaulen ikke fikk unna et frispark.
Kvarteret nå. Vatland reddet på streken, få strakser senere satte Austigård like utenfor.
Anders Idsø skiftet sko i det et Staal-corner dalte inn ved lengste stolpe. 2-0 etter 17 minutter signert Pål Fjelde.
Staal hadde veltet over Vaulen, men Anders Idsø stusset inn et corner fra broren Thomas Idsø etter 21 minutter.
Henrik Jelsa saksesparket så over høyre kryss etter 25 minutter.
Stian Falnes ble sendt i oppvarming like etter. Alexander Landsnes hadde varmt opp tidligere da Lima kjente strekkantydninger.
Pål Fjelde fant Trond Rossemyr, som headet på keeper etter halvtimen.
Magne Christiansen headet Thomas Idsøs frispark i tverrlegger etter 32 minutter.
Stian Falnes kom inn for Halil Husic etter 34 minutter grunnet mageonde som også flere andre Vaulen-spillere slet med.
Anders Idsø gikk så ned ned i feltet. Ingenting fra dommeren som også hadde oversett en hands tidligere i omgangen.
Like etter reddet Ørjan Olsen et skudd fra Daniel Hawkins.
Stian Lima utlignet etter 39 minutter og for en perle! Thomas flikket gjennom Lima som delikat løfter den i høyre kryss.
Det var bedre av Vaulen frem mot pause. Magne Christiansen hadde blant annet en heading fra corner reddet på strek. Like etter satte Staal en stor sjanse utenfor.
I pausen var det peptalk fra trener Endre Tangen som slettes ikke var fornøyd med de første tjue minuttene.
Pausen var kort og omlag 25 tilskuere så at Staal på ny tok ledelsen etter 54 minutter. En heading på andre stolpe fra Frank Eilertsen snek seg inn i korthjørnet.
Noe av futten var ute av Vaulen og Staal kom svært nær etter 57 minutter. Olsen måtte ut i full strekk på et frispark fra 18 meter. På returen skjøt dem i stolpe og ut.
61 minutter nå og svak avslutning av Christiansen på Falnes legg fra høyre.
Endelig scoret Magne Christiansen. 3-3 kom etter 64 minutter da han løftet ballen i vakker bue over keeper.
Staal kom lett igjennom på venstre. Ballen ble gitt til Trond Rossemyr som skjøt lavt under keeper og dermed 4-3 til staal etter 76 minutter.
Christer Husvæg gikk ut til fordel for Gaute Schei etter 78 minutter.
Magne Christiansen fikk et mål annulert for offside etter 84 minutter da Vaulen presset på mot tampen.

Vaulen presset på mot slutten, men maktet ikke å komme til de klareste sjansene.