Nervedrama mot tabelljumbo
(30.06.11) Vaulen tok sin fjerde seier på rad, men det skulle holde hardt mot Riska.
Dermed tar de oransje sommerpause på tredjeplass, men hele syv poeng bak suverene Madla.
FOTBALLPAUSE: Christer Husvæg og Vaulen kan nå ta ferie.
RISKA
2–3
Anders Hefte
2 min

53 min Eivind Staurland (Klette)

80 min Anders Idsø (Dale)
Mads Olsen
88 min

89 min Anders Idsø (Christiansen)
30. juni – Riska stadion Tilsk.: 40 – Serie – Dommer: KE Anonsen (Hinna)

23. Espen Nilsen Gjøsund

Trener Endre Tangen hadde varslet at han ville rotere på laget for å gi flere spilletid. Det betød at Henrik Jelsa og Gaute Schei kom inn til fordel for Stian Falnes og Magne Christiansen.
Jarle Eike stod over med strekk, mens David Møller er på ferie.
Vaulen (4–3–3):
Riska stadion var bedre enn fryktet, men et høyt gress gjorde sitt til at ballen gikk saktere enn normalt.
Vaulen startet kampen med fryktelige feilpasninger, noe som også innledet overgangen som gav Riska ledelsen. Anders Hefte
a fyrte avgårde fra drøye 25 meter etter 62 sekunder. Keeper Mathias Paulsen hadde fingertuppene på ballen, men kunne ikke avverge superskuddet som føyk inn i høyre vinkel.
Etter å ha forsøkt å spille langs bakken i starten gikk Vaulen mer over til å slå langt, uten at man skapte noe ut av det.
Vaulen måtte frem og kantene Husvæg og Jelsa stod ofte igjen slik at man nærmest lå i 4-2-4. Dermed fikk Riska store rom å boltre seg i. Dem kom til en del skudd og fikk en rekke cornere.
Mads Salvesens skudd etter ni minutter ble kontrollert reddet av Mathias Paulsen som stupte frem.
Christer Husvægs corner etter 14 minutter gikk over på andre stolpe hvor Gaute Schei headet i ryggen på en gul og til nytt corner.
Bedre takter av Vaulen nå. Thomas Idsø slo i rom til Anders Idsø etter 17 minutter, men den buede headingen dalte inn til keeper.
Gode Anders Hefte slo vegg med Mads Salvesen etter 20 minutter, men Eivind Staurland la inn en viktig takling i siste liten på seks-syv meter.
Vaulen fikk et merkelig indirekte frispark på høyre nede ved kortlinjen etter 21 minutter. Anders Idsøs serve gikk mot Espen Klette, men den 15 år gamle keeperen Håkon Smalås bokset ut.
Mathias Paulsen fikk et tilbakespill fra Daniel Vatland etter 22 minutter og klarerte den rett i Mads Salvesen som jaget. Ballen gikk opp i skummel bue utenfor boksen før man fikk ryddet unna.
Riska hadde fått kampen inn i sitt spor. De lå dypt og kontret. Vaulen slet voldsomt med presisjonen. "Badeballer," mente Christer Husvæg om Riskas replicaballer.
Vi nærmet oss nå halvtimen og Vaulen hadde overtatt det meste av spillet, men man maktet ikke å tre seg gjennom.
Mathias Paulsen vartet opp med en kvalifisert redning på Mads Salvesens forsøk etter 30 minutter. Det harde og lave skuddet hadde retning mot lengste stolpe.
Daniel Vatlands innkast etter 31 minutter fant Gaute Schei som slo knallhardt inn foran mål, Anders Idsø var nær ved å nå frem på første stolpe. Istedenfor fikk man et corner som Christer Husvæg la over feltet.
Vaulen kom til en gedigen dobbelsjanse etter 33 minutter. Thomas Idsø klemte til fra knappe 25 meter. Han fikk kjempetreff, men keeper reddet kanonen. Returen gikk ut til Anders Idsø som stod litt til venstre i feltet. Skuddet gikk vel via keeperen og i stangen.
Man hadde hele tiden en skummel følelse av at Riska skulle doble. Vaulen hadde nemlig store strekk mellom lagdelene. Etter 38 minutter falt Shlomi Gerbi lett i feltet, men dommeren vinket spillet videre.
Espen Klette hadde så en viktig klarering da Anders Ommundsen stod klar og ventet på fem meter.
Anders Hefte fikk gult kort for munnbruk etter 40 minutter etter å ha blitt terget opp av Henrik Jelsa.
Henrik Jelsas gode legg fra høyre etter 41 minutter var nær ved å ble høstet ned av Anders Idsø, men Riska fikk inn et hode og ga til corner.
Christer Husvægs påfølgende corner fant Espen Klette på andre stolpe, ballen gikk tilbake på tverrs i feltet uten å finne noen oransje.
En lang ball frem av Stian Lima fant Espen Klette som ikke hadde kommet seg tilbake etter corneret. Ballen spratt inn mot keeper på 7 meter, Espen gikk i en luftig duell og var nær ved å slå keeper.
Vaulen gikk til pause under 0-1, man hadde grodd mer og mer inn i kampen.
Trener Endre Tangen var ikke fornøyd i pausen og kalte det hele for en flau forestilling.
Anders Idsø fikk frispark på 35 meter etter 46 minutter. Thomas Idsø slo inn på hodet til Anders Idsø som headet mot høyre kryss, men han fikk ikke nok fart på ballen.
Riska var ennå med på notene og hadde to cornere rundt 50 minutter.
Antony Johannessen løp så i store Daniel Vatland og ble liggende og gispe etter luft i det 52. minutt.
Daniel Vatlands innkast ble gitt til corner fra høyre etter 53 minutter. Christer Husvægs serve fant Espen Klette på andre stolpe, han headet på tverrs av mål til Eivind Staurland som stanget ballen mellom flere spillere som stod på streken. Anders Dale stod også i ballbanen og forstyrret slik at ballen lirket seg inn.
Simen Egelands frispark fra 35 meter var sykt hardt, men gikk et par meter utenfor. Like etter gikk samme spiller av med strekk, det startet å minke på innbytterne for et skadeskutt Riska.
Anders Idsøs kjempeball etter 59 minutter passerte like foran Gaute Schei i feltet. Minuttet senere la Anders Idsø igjen et innlegg ut til Stian Lima som klinket av fra 20 meter, men skuddet endret retning i en gul og gikk til corner.
Vaulen foretok seg så et trippelbytte av den offensive trioen. Stian Falnes kom inn for Henrik Jelsa, Magne Christiansen kom inn for Gaute Schei, mens Christian Lyse kom inn for Christer Husvæg. Anders Idsø la seg lengre frem slik at man spilte med to spisser.
Christian Lyse fikk corner på direkten etter 62 minutter. Thomas Idsøs serve fant Daniel Vatland på første stolpe som stusset videre, men ballen passerte alle.
Stian Lima laget farlig frispark på høyrehjørnet av boksen etter 63 minutter da han tok ned Christer Høllesli. Anders Ommundsens forsøk var heller dårlig og havnet bak mål.
Eivind Staurland kom til en heading på Stian Falnes lange innkast etter 65 minutter. Ballen dalte ned igjen til Eivind som tverrvendte på femmeter og fikk skutt, men rett i blokken. Angrepet ble avsluttet med en voldsom takling av Espen Klette som ble belønnet med gult kort.
Temperaturen økte og Stian Lima fikk gult kort minuttet senere, trolig som en hevnaksjon på et ustraffet angrep på Magne Christiansen.
Daniel Vatland og Mads Salvesen ble så liggende på bakken etter en hodeduell i det 68. minutt, men begge to reiste seg heldigvis ikke lenge etterpå.
Anders Hefte kom så til et kjempeskudd fra høyresiden, men en god Mathias Paulsen fikk slått ballen i nettveggen og ut til corner. Knut Magnus Hungland headet Anders Ommundsens corner like utenfor.
Riskaspillerne var nå slitne og etterlot større rom. Dem hadde heller ikke så mange innbyttere igjen. Vaulen slet kanskje mer, etter byttene slet man å finne ut av det.
Atle Soma viste så knotter i en duell med Magne Christiansen, men dommeren lot det passere. Temperaturen økte og mye av frustrasjonen gikk mot dommeren.
Anders Ommundsen fikk stort spillerom og tok i mot et langt utspill fra keeper etter 73 minutter, fra 25 meter vendte han om og skjøt. Skuddet gikk vel utenfor, men der fikk han alt for god tid!
Mads Salvesen fikk gult kort etter 74 minutter for ettersleng på Daniel Vatland.
Kvarteret igjen nå og Mads Salvesen kom stormende rett mot mål, Mathias Paulsen reddet flott før Eivind Staurland blokkerte returen.
Anders Dale slo så en bra ball frem etter 77 minutter, Magne Christiansen stusset til Anders Idsø som fikk trikset ballen over keeper, men ble hentet inn igjen før han skulle sette ballen i mål.
Christian Lyse fant så Anders Idsø som kom på overlapp etter 78 minutter. Ballen ble lagt ut 45 mot Thomas Idsø på 20 meter, men han bommet. Istedenfor havnet ballen ute hos Daniel Vatland som klemte avgårde en markkryper som snek seg utenfor.
Vaulen kom for første gang i kampen i føringen etter 80 minutter. Anders Dale kom frem til 35 meter og slo en genial ball i bue bak forsvaret. Der kom Anders Idsø først til, og med utsiden av venstrefoten drylte han ballen i slak kurve over keeper og oppunder tverrleggeren. Ballen gikk inn til ellevill jubel hos de oransje!
En delikat scoring og nå trodde alle at kampen var avgjort. Vaulen kom uhyre nærme minuttet senere. Stian Falnes raidet og fant Christian Lyse i et stort rom, men han fikk ikke stokket beina og rotet vekk en gylden mulighet.
Anders Idsø slo så i bakrommet til Magne Christiansen som kom til dødlinjen før han slo utover, men ballen hadde ingen adresse.
Vaulens oppmann Hans Baardsgaard fikk blodtrykksproblemer da Riskas Anders Ommundsen gled gjennom som den mye omtalte varme kniven i smøret etter 84 minutter. Han kom til slutt på skudd fra 20 meter, forsøket så ut til å snike seg inn til venstre, men Mathias Paulsen vartet opp med en viktig og god redning til corner.
Det påfølgende corneret ble bokset ut av samme Paulsen.
Nå var det uhyre nervepirrende. Trener Endre Tangen måtte opp på tribunen for å bomme snus for å roe nervene.
Anders Dale ga så knottemerker til Antony Johannessen og nå var det Riskas tur til å være i furore.
Anders Idsø fant så Thomas Idsø etter 86 minutter, men skuddet fra 25 meter gikk vel utenfor.
Riska kom svært nær på et frispark etter 87 minutter. Thomas Idsø headet noe ukontrollert bakover mot eget mål. Ballen snek seg hårfint utenfor stolpen, mens en Riska-spiller også var nær ved å pirke den inn.
Det påfølgende corneret ble halvklarert ut i feltet til Mads Olsen som klinket til på volley. Skuddet fant en liten åpning og dermed 2-2.
Vaulen skal ha for at dem ikke nå ga opp for like etter var dem i ledelsen igjen. En lang ball ble slått opp mot Magne Christiansen som fra 20 meter skjøt høyt og hardt mot midten av mål. Keeper var vel såvidt i skuddet som gikk via tverrlegger og ut til høyre på hjørnet av femmeteren. Der stod Anders Idsø som kaldt la ballen til rette før han plasserte ballen inn i korthjørnet.
Jubelen stod i taket i Vaulen-leiren, men to minutter ble lagt til.
Tiden gikk uhyre sakte før man endelig kunne puste lettet ut.