Tok tidlig ferie
(30.06.17) Vårsesongen fikk en lei slutt da Djerv 1919 slo oss hele 4-1. Spesielt de første tjue minuttene hang man ikke sammen. Man ble regelrett herjet med av et godt Djerv 1919.
Utover bedret det seg noe før man fikk et nytt slag i trynet på overtid. I andre omgang var man langt bedre og reduserer til 3-1 tidlig. Isteden fikk man nok en straffe i mot og kampen var i realiteten avgjort på med over en halvtime igjen.

DJERV 1919
4–1
Mats Rasmussen
7 min

Mats Rasmussen (str)
12 min

Øystein Nærheim
45 min

48 min
Daniel Lie
Mats Rasmussen (str.)
59 min

30. juni – Djervbanen Tilskuere: 75 – Serie – Dommer: Sverre Flatebø (Karmsund)

5. Daniel Vatland –> 80 minutter

Fredrik Stray Tjaum var tilbake fra karantene. Det hadde også Eric Ordaz vært, men han hadde reist på ferie. Det samme hadde John Herman Ås og Vegard Natland, sistenevnte var uansett suspendert.
Kristian Gaard var fremdeles skadd, mens Jørgen Helland, Audrius Mirauskas og Anders Dale var opptatt med jobb.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Fredrik Stray Tjaum, Miran Serdarevic, Lars Skjelbred Nygaard – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen, Sivert Erland – Espen Sivertsen, Daniel Lie, Ole Wick Henriksen.
Lars Skjelbred Nygaard debuterte fra start i serien hos Vaulen. Totalt startet man med seks tenåringer hvorav fem var egenproduserte. Ytterligere tre tenåringer satt på benken. Alt i alt var det syv egenproduserte spillere som startet kampen i Lie, Surdal Nilsen, Lien, Nygaard, Erland, Hovstad og Sivertsen.
Djerv 1919 hadde en flott stadion med en søt liten tribune på den ene langsiden, mens det stod piknikkbord rundt resten av anlegget.
En varm busstur til Haugesund gjorde nok sitt til at spillerne var litt daffe fra start.

Djerv 1919 hadde ballen inne på vår halvdel fra start og fikk betalt etter syv minutter. Et nydelig innlegg fra høyre ved Fredrik Deilkås
kom inn i boks, keeper ble dratt av og Mats Rasmussen stod igjen som målscorer.
Like etter hadde "Gulgyttane" et kanonskudd som Endre Lien slo i tverrlegger med fingertuppene.
Så en benparade av vår keeper Lien som fikk ut til corner etter ni minutter. Serven ble tatt kort før ballen skled ekkelt gjennom boksen.
Puh, hektisk! Etter 11 minutter får også Djerv 1919 straffespark da en spiller gikk i bakken under løpsduell med Miran Serdarevic. Sistnevnte fikk gult kort.
Mats Ras
mussen satte straffesparket midt i mål, 2-0 etter 12 minutter.
Endelig litt fra Vaulen etter fjorten minutter. Vaulen rullet flott opp og til slutt la Ole Wick Henriksen inn fra venstre, men keeper fikk kastet seg inn foran Daniel Lie.
Djerv 1919 sin Rasmussen brant så en stor sjanse ved å sette et flatt innlegg fra høyre utenfor etter 17 minutter.
Tre minutter senere skled deres Kringlebotten et innlegg like utenfor første stolpe.
Sivert Erland ble så felt til venstre for mål. Ole Wick Henriksen slo frisparket inn i femmeteren, men Fredrik Stray Tjaum nådde akkurat ikke frem i det 22. minutt.
Motsatt leverte Miran Serdarevic en viktig blokkering på et skudd fra kloss hold et par minutter senere.
Mats Rasmussen fikk så et mål annullert for offside etter 26 minutter. Like etter kom Fredrik Deilkås nær igjen.
Marerittstart for Vaulen som ikke hang i sammen og ga ballen alt for lett fra seg. Strandguttene hang rett og slett i tauene.
Lars Skjelbred Nygaard fikk seg så en smell, men kom seg på beina igjen etter 31 minutter.
Erik Holst Aasland kom så inn for Olav Hovstad etter 32 minutter. Trolig for å få mer løpskraft på banen, Djerv 1919 var nemlig over alt.
Daniel Lie avsluttet så et skudd utenfor fra 18 meter etter 34 minutter. Ballen skled litt av foten i skuddøyeblikket.
Så innlegg fra begge sider hos Vaulen som kulminerte i et corner etter 36 minutter.
Miran Serdarevic var nær ved å vinne duellen med keeper på Ole Wick Henriksens corner, returen gikk ut til Sivert Erland som skjøt utenfor.
Førti minutter nå og Endre Lien var kjapt nede i kroken og holdt et flatt skudd fra 22 meter.
To minutter senere bokset Endre Lien unna et corner.
Det hadde bedret seg litt opp mot pause. Det var derfor surt å få dødsstøtet på overtid. Øystein Nærheim satte ballen sikkert i mål etter å ha bli stukket gjennom.

I pausen kom stopper Anders Mæhle inn for Lars Skjelbred Nygaard, dermed gikk Fredrik Stray Tjaum ut på venstreback.
Fredrik Stray Tjaum hektet en gul spiller på hjørnet av boksen etter 47 minutter, men vår unge keeper Endre Lien fanget flott krossen som gikk inn i feltet.
Nytt håp for Vaulen etter 48 minutter. Fredrik Stray Tjaum kippet elegant gjennom Alexander Surdal Nilsen som stormet mot mål. Keeper ruset ut og fikk blokket, men ballen gikk til Daniel Lie som fra kort hold kunne dunke ballen inn i åpent mål.
Wow, nå øynet man et lite håp her i medvinden på Djervbanen. Etter 52 minutter kom man virkelig nær. Et corner fra Ole Wick Henriksen gikk mot Miran Serdarevic som rett og slett svevde i boksen, men headingen gikk like utenfor.
Kjempestart av Vaulen og så skjer det igjen - straffespark til Djerv 1919. Keeper Endre Lien var for sent oppe i en løpsduell i feltet, motspiller gikk ned og gyllen sjanse for hjemmelaget.
Fra krittmerket scoret Mats Rasmussen sitt tredje for dagen og 4-1 etter 59 minutter.
Gnisten gikk litt ut av kampen og det roet seg på sjansefronten.
Anders Mæhle fikk gult kort etter 67 minutter for trøyeholding på en overgang.
Andreas Jonassen som skal videre til collegefotball i statene til høsten kom inn for Espen Sivertsen etter 69 minutter.
"Scary times" for Vaulen etter 71 minutter da Ørjan Bergum løp ned Fredrik Deilkås i bakken, men dommeren lot det passere.
Et innlegg fra høyre signert Andreas Jonassen fant Alexander Surdal Nilsen som skjøt via en gul til corner etter 77 minutter. Corneret var ikke all verden og Djerv 1919 var faktisk nær ved å kontre inn nok et mål.
Fredrik Stray Tjaum ble så felt ute på venstre etter 79 minutter. Ole Wick Henriksens frispark hadde utsideskru rundt muren, før ballen havnet i nettveggen.
Stopper Daniel Vatland fikk så de ti siste minuttene da han erstattet Fredrik Stray Tjaum. Mæhle gikk ut som back.
Anders Mæhle og en gultrøye gikk så i bakken i vår egen boks, plutselig havnet ballen foran en Djerv-spiller som hadde stor skuddradius, men heldigvis gikk skuddet utenfor.
En frekkis fra Ole Wick Henriksen strøk så over tverrlegger etter 84 minutter.
Et corner fra hjemmelaget ble så headet tilbake igjen i feltet. Miran Serdarevic stod i veien for avslutningen fra få meter i det 87. minutt.
Så oransj harnisk da Ørjan Bergum ble felt på vei igjennom, selv mente Djerv 1919 at man traff ballen.
Djerv 1919 benyttet forøvrig denne fasen av kampen til å gi samtlige innbyttere spilletid.
Sivert Erland skjøt så utenfor for Vaulen i det dommeren signaliserte at tre minutter hadde blitt lagt til.
Lite skjedde i tilleggstiden. Man får ta med seg at andre omgang var bedre. Da spiller man faktisk 1-1.
Nå tar spillerne ferie. Så og si hele 98-kullet forsvinner visst til høsten for studier og det er ventet at man må ut å hente inn flere spiller.
Første kamp etter ferien er 7. august borte mot Frøyland.