Målfest i nabomøtet
(30.09.16) Vaulen har tidligere denne sesongen slitt i kamper man må føre, men mot bunnlaget Jarl løsnet det endelig! 8-0 ble det til slutt etter fire mål i hver omgang.
Mange tolkninger av nedrykksreglene svirrer på nettet så vi skal ikke si bombastisk at plassen er sikret her, men nå skal det iallefall mye til om så ikke skjer.
8–0
SK JARL
Olav Hovstad (Tran)
15 min

Thomas Monsen Haugland (Tran)
31 min
Olav Hovstad (Bergum)
37 min
Miran Serdarevic (Tran)
45 min
Thomas Monsen Haugland (Vatland)
49 min
Thomas Monsen Haugland
60 min
Ole Wick Henriksen
63 min
Ørjan Bergum
88 min
30. september – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: M L Stople (Buøy)

12. Sander Thaule

Audrius Mirauskas var tilbake fra studier i Litauen. Troppen var skadefri.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Olav Hovstad, Sivert Erland – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland – Tony Tran.
Vaulen startet uforandret, men Daniel Vatland varmet opp med startelleveren da Kristian Gaard var usikker.
Kun en dommerduo førte an foran lagene på innmarsjen, før en forsinket David Tremblay kom løpende til i siste liten.
Kraftige regnskyll ga dårlig oppmøte av supportere, men dem som kom fikk med seg en festforestilling hvor Vaulen var klart best fra start.
Et hardt innlegg fra Tony Tran etter syv minutter gikk via to bruntrøyer og falt beleilig ned til Thomas Monsen Haugland, som fra åtte meter dundret ballen i en utrusende keeper.
Vaulen holdt rett og slett et helt annet tempo i denne kampen. Et bra raid med kombinasjoner på venstre så at Vegard Natlands innlegg nesten ble fluktet inn av Thomas Monsen Haugland. Uansett hadde linjemannen vinket av for en heller tvilsom offside. Like etter i det ellevte minutt hadde Monsen Haugland også et skudd i nettveggen.
Et godt innlegg av Jarls Stian Falnes ble headet ut til corner av Ørjan Bergum. Vaulen kontret på corneren etter at Vegard Natland slo opp på Tony Tran fra venstre. Ballen ble slått sentralt inn til Olav Hovstad, som førte fremover før han iskaldt rundet keeper og satte ballen i det åpne målet! Klassemål av unge Hovstad!
Sebastian Titlestad var så bare et dårlig mottak fra å utligne da han stod helt umarkert i boksen etter 19 minutter. Før det hadde de også hatt et ikke helt ufarlig skudd over krysset.
Etter 21 minutter måtte Miran Serdarevic ut for å stoppe en blødning og ble derfor erstattet av Daniel Vatland, bare for å komme innpå igjen to minutter senere for samme mann.
2-0 kom etter et flott oppbygd angrep hvor til slutt Tony Tran la igjen til Thomas Monsen Haugland som fra 20 meter satte ballen i venstre vinkel!
Ole Wick Henriksen ble selv felt og tok frisparket selv, forsøket etter 35 minutter strøk utenfor nærmeste stolpe.
Så 3-0 etter 37 minutter. Et oppspill på Tran ble vinklet ut på høyre hvor Ørjan Bergum kom på overlapp og slo lavt inn til Olav Hovstad som kontrollert plasserte nede i korthjørnet.
Jarl hadde faktisk tre cornere i perioden som fulgte før Vaulen satte inn 4-0 like før pausen. Et presist corner fra venstre signert Tony Tran landet på pannebrasken til Miran Serdarevic som stanget inn sitt første mål for klubben!

Trener Bo Andersen måtte dobbelsjekke statistikken for gule kort i pausen og fant ut at fem spillere var i faresonen.
Han foretok seg dermed tre bytter. Daniel Vatland kom inn på midtbanen(!) for Sivert Erland, John Herman Ås kom inn for Vegard Natland, mens Erik Aasland kom inn som venstrekant for Alexander Surdal Nilsen, slik at Monsen gikk i hullet bak spissen.
Vaulen skulle øke til 5-0 etter 49 minutter. Daniel Vatland slo opp på Thomas Monsen Haugland som vendte og så keeper stå ute på fem meter. En følsom kipp gikk over keeper og dalte ned i høyre hjørne! For en perlescoring!
Thomas Monsen Haugland stortrivdes der ute. Etter 52 minutter drev han gjennom alt og alle, men skuddet ble reddet av keeperen som kom stormende ut. Returen falt til Erik Aasland som fra skrå vinkel satte ballen i nettveggen.
Espen Sivertsen kom inn i et spissbytte for Tony Tran etter 57 minutter.
Nå åpnet slusene også fra oven og publikum løp mot klubbhuset for å søke ly.
Ut av intet økte Vaulen til 6-0 etter timen med Thomas' tredje for dagen. Målet var nok en perle. Ut av intet fra 35 meter løftet han over keeper og inn nede ved høyre stolpe. Det så enkelt ut, men det var et mesterstykke av Thomas Monsen Haugland!
Dermed leder han nå i kampen om å bli toppscorer i serien og har en fair sjanse på å ta igjen Alexander Surdal Nilsen totalt for hele sesongen.
Etter 63 minutter spilte Thomas Monsen Haugland fri Ole Wick Henriksen på høyre, men et dårlig medtak betød at han måtte nøye seg med corner.
Ole Wick Henriksen slo innoverskrudd med venstra og ballen curlet inn i hjørnet til 7-0! Ay-ay, slike kunststykker ser vi sjelden på hvilket som helst nivå!
Ole Wick Henriksen kunne ha økt ytterligere etter 66 minutter da han sendte keeper i full strekk.
Ny stor sjanse til Vaulen etter 70 minutter da Ole Wick Henriksen slo opp på Thomas Monsen Haugland, men denne gangen fikk keeper Håvard Mæle på mirakuløst vis fistet over til corner.
Flotte dansesteg av Erik Aasland på venstre før innlegget gikk via en brun og ut til Ole Wick Henriksen, han dro av en mann før skuddet trillet en liten meter utenfor.
Så comeback av Fredrik Stray Tjaum da han erstattet Ole Wick Henriksen etter 74 minutter.
Fredrik skadet kneet i september i fjor og selv om han spilte noen kamper i Pol-turneringen før operasjonen i vinter, var dette hans første seriekamp på nesten 13 måneder.
Tjaum tok plass på høyrekanten og viste at han ennå har inne nivået. Han var faktisk nær å få seg to assists først mot Aasland og så mot Hovstad.
Gedigen sjanse til Jarl fulgte hvor først Eric Ordaz leverte en enhåndsredning, før returen av Harald Nedreskår ble blokket over til corner.
På en overgang av Vaulen etter 81 minutter satte Fredrik Stray Tjaum fart og skar innover i boksen, men keeper fikk låst ballen mellom beina til Fredriks fortvilelse.
På et corner fikk Kristian Gaard seg en smell i pusta og ble liggende og gispe etter luft. Det hørtes dramatisk ut og stopperen måtte gi seg.
Spissen Audrius Mirauskas kom raskt inn og erstattet han i det 85. minutt. Samtidig la man vel om til to spisser.
Vaulen angrep så på høyre med Bergum og Tjaum. Ørjan Bergum ble stående oppe ut angrepet og fikk plutselig ballen sentralt i banen på 20 meter, med strak vrist klinte han inn 8-0! Hans første seriemål for Vaulen i sin 59. kamp!
Dermed endte det hele 8-0. Dermed er man á poeng med serieleder Midtbygden som på mandag spiller borte mot tøffe Sola 2.