Sprakk på slutten
(30.09.24) Vaulen hadde egentlig god kontroll lenge, men slår sprekker når folk blir slitne.
Det hele luktet 0-0. Vaulen lå dypt og Vidar hadde få klare sjanser, mens Vaulen hadde noen tilløp på overganger. Nærmest var John Petter Gilje som fikk et mål underkjent tidlig i kampen for farefult spill.
VIDAR 2
3–0
Andreas Kirkevold Nilsen
73 min

Norbert Marchewka 80 min
Benjamin Duric 83 min
30. sept – Lassa KG Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: B M Norbakken (Sandved)

–> 84 minutter

Nicolai Moi Sene og Sondre Brokka var tilbake siden sist. Fremdeles ingen Melvin Lystad eller Vegard Eikevik. Ute fra sist var Henrik Hovi, Vegard Natland og Joaquin Bjerkan. Man hadde fått med seg Eirik Moen fra B-laget.

Vaulen (5
4–1): David Chokheli Losnegård – Ørjan Bergum, Lars Berge, Aleksander Idland, Daniel Olsen, Julian Gjelsten Aleksander Gundersen, Elias Myklebust Mathiesen, John Petter Gilje, Amar Jazavac – Daniel Aarstad.

Første omgang
Rimelig stappa på Logitransbanen før avspark og Vaulen varmet opp på et lite frimerke, men det virket som om det var bra tenning.
Man linet opp i noe som lignet en diamantformet 5-4-1 og lå dypt og kompakt fra start.
Man hadde hatt et par vitale klareringer før Aleksander Gundersen fikk kampens første skudd på mål etter at et legg fra venstre ble skutt hardt på direkten, men flatt inn til keeper etter ni minutter.
Vaulen trodde dem hadde tatt ledelsen etter 12 minutter da John Petter Gilje kastet seg frem og fikk løftet over keeper, men dommeren blåste for det vi antar må ha vært for farlig spill.
Vidar fikk så skutt fra skrått hold, ballen gikk via en hvit spiller og like utenfor til en corner Lars Berge headet unna på strek etter 17 minutter.
Vertene kom så alene mot keeper, men Chokheli sklei ut og nærmest sklitaklet motspilleren før han fikk hendene over ballen midtveis i omgangen.
Daniel Aarstad fikk seg en kraftig trøkk og ble liggende, men spillet fortsatte og Aleksander Gundersen fikk skutt fra distanse.
Ørjan Bergum pådro seg så en lårhøne og ble byttet av for Nicolai Moi Sene etter halvtimen.
Vaulen kom nå litt høyere opp i banen og Daniel Aarstad kom seg løs til venstre i boks, men akkurat da han skulle skyte fra hjørnet av femmeteren fikk en Vidar-spiller klarert til corner.
Så to kjappe redninger av David Chokheli under det samme angrepet etter 36 minutter.
Daniel Aarstad hadde også et par gode raid, men var litt isolert.
Vaulen slo litt sprekker i denne fasen og en stuss fra Vidar var nær ved å gli inn etter 38 minutter.
Amar Jazavac prøvde skuddfoten etter 40 meter da han kom løs i mellomrommet etter 40 minutter.
To minutter ble lagt til før dommeren blåste. Typisk kontringsfotball fra Vaulen hvor man knapt hadde noe etablert spill på midten, mens Vidar slet med å åpne et etablert forsvar hos Vaulen.

Andre omgang
Tidlig i andre omgang fikk Vidar et mål underkjent for offside etter at de hadde satt inn en retur fra keeper.
Vaulen var ikke helt ueffne og hadde sine tilløp på kontringer uten at de største sjansene oppstod.
Skummelt etter 57 minutter da Vidar skar inn fra venstre og slo på tverrs av femmeteren.
Nå var det mye frem og tilbake og Nicolai Moi Senes lave skudd fra venstre i boks ble reddet etter 59 minutter.
Håp ble tent da Vaulen fikk et frispark litt til høyre for bokshjørnet, men Aleksander Gundersens forsøk mot nærmeste kryss var for løs.
Nicolai Moi Sene kom så rundt på høyre og fra linja la han utover, men Daniel Aarstads skudd på direkten fløy vel utenfor etter 64 minutter.
En del slitne spillere hos Vaulen nå og Marius Rørvik Almås kom inn som venstre vingback for Gjelsten etter 65 minutter.
Moi Sene var aktiv og hadde et par farlige krosser i denne perioden.
Man kunne misunne Vidar 2s svære benk og dem byttet innpå en del friske bein i denne fasen, noe som kanskje utgjorde en forskjell?
Etter 73 minutter tok Vidar ledelsen da Vaulen ikke fikk unna etter kaos i boks før dem fikk presset inn et skudd fra 14 meter.
Keeper vant så en duell med Idland på en corner etter 77 minutter da vi øynet et ørlite håp.
Sondre Brokka erstattet så Rørvik Almås etter 79 minutter.
Fra vondt til verre for Vaulen etter 80 minutter. Presist spill sentralt av Vidar før det ble satt inn kontant nede i lengste.
Så et tredje baklengs på ti minutter da Vidar 2 rykket fri sentralt og løftet elegant over keeper som kastet seg foran.
Eirik Moen kom inn for Elias Myklebust Mathiesen rett etter goalen før Marius Rørvik Almås kom inn igjen da Jazavac tok turen ut etter 86 minutter.
Ballen falt så til Daniel Aarstad etter en duell med keeper utenfor boks, men dommeren blåste fordel Vidar.
Vaulen var slitne nå og kunne fort ha blitt straffet for en grov feil i de bakre rekker etter 87 minutter.
Så slo Vidar en kort corner før legget sklei like utenfor stolpen etter 89 minutter.
Dommeren så ingen grunn til å legge til noe og Vaulen taper 3-0.
Godkjent i 73 minutter før alt blir pulvisert av tre kjappe baklengs når folk blir slitne. Man må nok betale for en liten stall.