Flying start!
(31.03.16) Deilig boost for Vaulen som vinner 3-0 over antatt topprival Hundvåg.
Det skal sies at kampen var jevnere enn resultatet tilsier, i første omgang var nemlig Hundvåg klart best.
Kvalitet i avslutninger sammen med bedre trente spillere var kanskje skillnaden?
3–0
HUNDVÅG
Audrius Mirauskas (W Henriksen)
53 min

Alexander Surdal Nilsen (Monsen)
62 min

Daniel Vatland
87 min

31. mars – Vaulenbanen Tilskuere: 80 – Serie – Dommer: David Tremblay (ISS)

24. Andreas Jonassen

Thomas Monsen Haugland gjorde comeback og var en naturlig erstatter for Sander Oaland som har gått til Siddis. Alle minus Fredrik Stray Tjaum var spilleklare, men Tony Tran og Ceu Lian Khar som har slitt med skader og hadde tynt treningsgrunnlag startet på benken.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, Vegard Natland – Olav Hovstad, Thomas Monsen Haugland, Ole Wick Henriksen Audrius Mirauskas, Alexander Surdal Nilsen, Espen Sivertsen.
Strålende vær hadde lokket godt med folk til sesongpremieren mot laget fra 4085.
Vaulen i 4
33 med Ole Wick Henriksen som indreløper og Audrius Mirauskas som kantspiller, ellers var spillerne i vante posisjoner.
Kaptein Alexander Surdal Nilsen tapte myntkastet og Vaulen måtte spille med den leie kveldssola i øynene i første omgang.

Etter en ta
ogføleperiode tok Hundvåg mer og mer over. Mensur Hashani, som i sin tid var på prøvespill i Vaulen, var nærmest da et frispark fra hjørnet av boksen strøk over krysset. Gjestene mente også de ble snytt for en hands i boksen. Ellers hadde de en bråte med resultatløse cornere.
Hundvågs Henning Grønnes fikk gult kort etter 23 minutter.
Omsider skulle Vaulen våkne til. Ole Wick Henriksen hadde et farlig frispark i nettveggen etter at Alexander Surdal Nilsen hadde blitt felt på en 25 meter.
Espen Sivertsen var så på vei igjennom og keeper Jonas Laukvik, med en fortid i Vaulen, ga retur ut til Thomas Monsen Haugland som dundret avgårde på fra 16 meter bare for å se at en gul sokk reddet på streken.

TØFFE TAK: Hundvågs stopper Stian Østlyng Monsen i håndgemeng med Alexander Surdal Nilsen.
Hundvåg hadde så et høyt innlegg som keeper Eric Ordaz fistet over eget mål, mens Nikolai Ramsland ikke tok vare på gratissjansen han fikk på 20 meter da Kristian Gaard sklei.
Det handlet mye om dødballer for Vaulen, som da Ole Wick Henriksen slo en god kross fra høyre og det oppstod dueller på andre stolpe hvor blant annet Kristian Gaard var nær.
Alexander Surdal Nilsen fikk så ballen slått over fra motsatt, men skuddet spratt rett inn til keeper etter 42 minutter.
På overtid hadde Ole Wick Henriksen et skudd fra spill som flakket skummelt mot venstre stolpe, men keeper reddet flott.

Tony Tran kom inn for Espen Sivertsen i pausen.
Så en viktig involvering av Kristian Gaard etter 47 minutter da han taklet Grønnes som siste mann på femmeteren.
En frekk dupper på halvspretten av Thomas Monsen Haugland tok i en gul og strøk over tverrlegger til corner. På det påfølgende hjørnesparket headet Audrius Mirauskas like tilside for mål.
Ole Wick Henriksen ble så felt ute på høyre. Han tok selv frisparket og slo det slakt mot første stolpe hvor Audrius Mirauskas kastet seg frem og fikk stusset inn 1-0 etter 53 minutter!
Hundvåg jaget utligning og førte kampen. Vaulen lå klokt og var vel så farlige på kontringer. Man kom frem på høyre før man vridde over på motsatt hvor Thomas Monsen Haugland la inn. Ballen kom fint ut til Alexander Surdal Nilsen som dunket inn 2-0 etter 62 minutter!

JUBELSCENER: Effektive Vaulen kunne juble for tre mål mot Hundvåg!

Vaulen herjet nå med Hundvåg for første gang i kampen. Ole Wick Henriksen hadde et frispark like over, mens Thomas Monsen Haugland ikke var langt unna han heller.
Eric Ordaz fikk så gult kort da han brukte for lang tid på å ta et frispark i det 70. minutt.
Tony Tran fikk seg en smell i hodet og man stoppet spillet. Innbytteren fortsatte noen minutter før Ceu Lian Khar skulle erstatte han etter 76 minutter.
Khar presenterte seg kjapt da han på sin første berøring la en lur ball til Thomas Monsen Haugland, som fra venstre skjøt via gul og like utenfor.
Audrius Mirauskas mente så ballen var inne etter at han fikk avsluttet på et innlegg fra venstre. Ballen spratt da ned på linjen, men vi tror heller ikke den var over streken?
Vegard Natland kom så på et sugende løp, han hadde ingen spillere foran seg, men vinkelen ble for skrå slik at skuddet gikk i nettveggen etter 79 minutter.
Tony Tran kom inn på banen igjen etter 80 minutter da Thomas Monsen Haugland gikk av.
Hundvåg hadde ikke gitt seg og hadde noen cornere. Nærmest var svære Simen Valvik som headet like utenfor.
Ørjan Bergum la så en flott stikker til Alexander Surdal Nilsen på hjørnet av femmeteren, men det var masse folk i mellom og det ble blokket til corner.
Nå var det hissig stemning på benkene og dommer David Tremblay stoppet spillet for å roe gemyttene.
Tony Tran slå så en corner fra venstre. Det oppstod en duell på første stolpe og ballen spratt ut til Daniel Vatland som klemte til fra åtte meter til 3-0!
Nytt gult kort til Vaulen etter 88 minutter da en skuddkåt Tony Tran ikke klarte å beherske seg etter at dommeren hadde blåst for offside.
Hundvåg med ny stor sjanse på tampen, men symptomatisk for dem gikk ballen utenfor.
Erik Holst Aasland kom inn for Ole Wick Henriksen etter 89 minutter i et taktisk bytte.
På overtid hadde Vaulen ytterligere et par fete sjanser. En god Audrius Mirauskas headet blant annet i vinkelen, men dommeren hadde blåst for offside. Så et løp fra Tony Tran, men headingen etter duell spratt utenfor.
Etter hele seks minutter med tilleggstid hadde dommeren sett nok. Dermed vinner man 3-0 og får en pangstart på sesongen. Neste oppgave for Bo Andersens disipler er borte mot Sunde 7. april.