Sterkt poeng mot forhåndsfavoritten
(31.05.24) Vaulen leder kampen totalt i et drøyt minutt, men følte seg allikevel nok litt snurt med å måtte ta til takke med ett poeng.
Eiger var nemlig nede i ti mann da Bendik Aarstad headet inn 3-2 etter 81 minutt. Eiger svarte like etter og på tampen kunne det ha gått begge veier.
3–3
EIGER

14 min
Kenneth Grande
Aleksander Gundersen (str)
22 min

47 min
Elion Shatri
Bendik Aarstad (AG94)
77 min

Bendik Aarstad (Beisland)
81 min

83 min
Selvmål
31. mai – Vaulenbanen Tilsk.: 65 – Serie – Dommer: L Popa (Austrått)

24. David Chokheli-Losnegård

Daniel Olsen er tilgjengelig igjen etter å ha sonet sin karantene. Daniel Øverland har dratt nordover igjen og vil spille for Leksvik ut året, planen er at han kommer tilbake 1. januar.
Dette sies å være den siste kampen til Tommasco Cicogna som skal hjem igjen til Italia. Det er også klart at Theodor Haugen vil flytte til Oslo for studier til høsten.
Ørjan Bergum er på ferie her.
Natland, Polland Vik og Isene er ute for sesongen.

Vaulen (433): Roy Dyrdal – Daniel Olsen, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Mathias Rønsberg – John Petter Gilje, Melvin Lystad, Thomas Strand-Grude – Daniel Aarstad, Theodor Haugen, Aleksander Gundersen

Første omgang
Bunnlaget Vaulen var levnet få sjanser her og Eiger så muligheten til å gi fire ferskinger sjansen fra start.
Vaulen sliter jo med få backer. Her var Ørjan Bergum på ferie og da måtte man ta en vri. Kantspiller Mathias Rønsberg skulle dermed falle ned et hakk og skulle gjøre en stor kamp.
Som ventet mye Eiger fra start, men da Theodor Haugen satte ballen i mål etter seks minutter skulle assistentdommeren være en gledesdreper med sitt flagg.
Egersundere er noe for seg selv og blant de 65 tilskuerne vil jeg anslå at hovedvekten var fra sørfylket!
Dem fikk noe å glede seg over etter 14 minutter. Et tilsynelatende ufarlig skudd inne i boks ble gitt retur på av Dyrdal og Kenneth Grande grabbet sjansen til å sette inn 0-1 fra kloss hold.
Keeper nullet ut den feilen med en fin redning like etter da Kjellmann fikk headet et rikosjert innlegg i skummel bue mot mål.
Theodor Haugen snappet så opp et svakt tilbakespill på hjørnet av femmeteren, men fra skrå vinkel måtte han nøye seg med hjørnespark.
To cornere fulgte og på den andre ble Aleksander Gundersen (94) lagt i bakken. Soleklar forseelse, selv om Gundersen nok hadde dyttet litt i forkant.
Aleksander Gundersen tok selv straffen og ga balanse i regnskapet etter 22 minutter.
Mye frem og tilbake. Dyrdal bokset unna en corner og man kontrert ved Haugen, men det ble dømt offside på stikkeren.
Like etter reddet Aleksander Idland på "strek".
Det gikk hurtig fra Eiger som var et godt lag med litt høyere balltempo enn hva man er vant med etter 29 minutter fikk man klarert til corner da dem åpnet oss opp.
Så lekkert av Melvin Lystad som med en finte godt inne på egen halvdel dro av tre mann før han breiet ut på høyre hvor Daniel Aarstad dro seg innover før skuddet gikk via en hvit til corner.
En dyp corner fant Aleksander Gundersen (94) som denne gangen blåste vel over i kampens 33. minutt.
Vaulen hadde fått kampen inn i et fint spor nå. Man forsvarte seg godt og svarte med kjappe kontringer på få berøringer.
Aleksander Idland skulle så ta en dødball og brukte god tid på det før han ombestemte seg og lot keeper ta den. Dommeren gikk ikke på den og ga gult kort til Idland for uthaling av tid.
Eigers Leidland fikk gult kort etter 39 minutter da han ga Daniel Olsen et luftig svev over hoftekammen.
Etter 43 minutter var det tynne rop om en straffe til Daniel Aarstad.
Mye frem og tilbake nå og Eiger hadde før straffesituasjonen nærmest stått i kø uten å få skutt inne i boksen.
To minutter på overtid burde Eiger ha tatt føringen, men en helt fri Garpestad headet heldigvis utenfor.
Dommeren blåste av like etter. Dermed 1-1 til pause som nok Vaulen var mest fornøyd med.

Andre omgang
Dagens prestasjon kom etter 47 minutter da Elion Shatri fikk drømmetreff fra 22 meter. Ballen klistret seg i krysset. Slike mål er det lite man kan gjøre med!
Shatri hadde nå mye adrenalin innabords og prøvde en ny suser som denne gang strøk like utenfor. Like etter ville samme mann ha straffespark og her protesterte Eiger-benken såpass at dommeren løp bort med et gult kort i hånda.
Eiger hadde virkelig fått blod på tann og det var viktig at Vaulen ridde av stormen.
Even Kvame kom inn for John Petter Gilje som var rett i medisinskrinet for ispose.
Gundersen (94) og Kjellmann var så tett på hverandre før eigerspilleren dyttet vaulenspilleren i bakken. Direkte rødt kort fra dommeren og Vaulen skulle spille 36 minutter med en mann mer!
Dermed steg troen for Vaulen som plutselig startet å pumpe frem mye direkte, men det ga stort sett bare Eiger ballen.
Da var det godt at man hadde Mathias Rønsberg, med sin unike fart ryddet han opp i stortstilt stil.
Det hadde vært mye Eiger, men et tilløp for Vaulen etter 64 minutter da Theodor Haugen ikke riktig kom over Gundersen (99) sitt legg.
Så endelig lyktes man med frispillingen. Plutselig hadde Melvin Lystad klar bane med kun keeperen foran seg, men keeperen vant den duellen.
Noah Beisland erstattet Melvin Lystad etter 70 minutter. Melvin hadde nok vært vår bestemann så det var nok helsa det stod på der?
Rogstad blåste så himmelhøyt over fra to meter da Shatri la inn. Det alle sjansers mor!
Dobbelbytte av Vaulen etter 76 minutter. Tommasco Cicogna kom inn for Haugen på topp, mens Bendik Aarstad kom inn for Strand-Grude på midten.
Så på en oransj corner etter 77 minutter skulle det bli 2-2. Det var en innøvd variant som startet med en kort pasning før det ble slått over. Aleksander Gundersen (94) knallet av i stanga og ut. Ballen gikk muligens via en Eiger-spiller og i målet, men det var Bendik Aarstad som presset det frem ved å være borti både ball og mann så vi kreditterer det til ham.
Cicogna hælet så frekt til Beisland i boks, skuddet ble blokkert til corner fra venstre.
Noah Beisland slo inn en dyp corner som Bendik Aarstad kom over. Ballen gikk i en deilig bue over mannen på stolpen og inn i venstre kryss!
Wow, for en feiring av vaulenspillerne! Det var godt vi fikk corner der for det dømte ikke dommeren først.
Hvor lenge var Vaulen i paradis. Tja, tar man bort tiden for feiringen så gikk det nok under minuttet. Eiger gikk i angrep og vant en corner. Serven gikk igjennom en overbefolket boks og var vel innom et par spillere før ballen lå i nettet til 3-3 etter 83 minutter. Det var vel en heading som gikk via en oransj, så det var nok selvmål.
Mål endrer kamper og like etter snirtet et skudd fra Eiger like utenfor. Der kunne vi fort ha tapt hele kampen.
Det var Eiger som pushet på for seieren.
Da ballen var død løp dommeren bort til Aleksander Gundersen (94) og viste han det gule kortet for noe som vel hadde skjedd før uten at vi fikk med oss hva det gjalt.
Eiger var fremp igjen da de headet en corner like utenfor.
Patrick Osei kom så inn for Olsen på backen etter 87 minutter.
Eiger satte så like over på en kross etter 88 minutter.
Vaulen var rimelig dype her nå og måtte frem med laget.
Det maktet man først inn i overtiden. Først var det offside på Beisland. Så et lengre angrep utenfor boksen før Gundersen (94) gikk i bakken uten å få frisparket han søkte på 18 meter.
Så tendenser fremover, men det åpnet også mer opp bak og Mathias Rønsberg var kald da han brystet en ball tilbake til keeper på etterpress av en corner.
Fire minutter på overtid kom Tommasco Cicogna ikke forbi siste mann da han kunne ha blitt den store helten i det vi forstår var hans avskjedskamp.
Idland og Gundersen rotet det så til på midten, men heldigvis fikk Dyrdal gitt et godt skudd til corner. Den påfølgende corneren var noe av det verste vi har sett da den vel føyk ut til innkast på motsatt.
Dermed blåser dommeren av etter 94:30 og Vaulen tar sitt første poeng på en drøy måned!