Åkra fikk det enkelt
(31.08.02) Åkra (3) 4 - 0 (0) Vaulen
Kampen ble sett på som en seriefinale. Vinneren her ville ha gode muligheter for seriegullet.
I så tilfelle ser det grimt ut for Vaulen som taper 4-0 etter å ha havnet under 3-0 tidlig.

IDSØ FORELDRE: Mange på tribunen i dag, blant annet Anders Idsøs foreldre. Gudmund og frue var på vei til en konfirmasjon i Bergen, men lot ikke sjansen til å bivåne Vaulen gå fra seg.
ÅKRA
40
Knut Boge
2 min
Rune Warholm
16 min
Morten Vea
35 min
Erik Johannesen
87 min
31. august – Åkra stadion Tilsk: 200 – Serie – Dommer: Tore Loftheim (Haugar)

–>

Tore Haugvaldstad var tilbake på linja, men med Fowler-plaster. Han var veldig takknemlig for omtanke og blomster fra klubben. Tore virker å være i godlage og etter å ha trent på Shellbanen forleden hadde han oppvisning med noen golfslag i retning Sola flyplass.
Jani Erik Ahlstrand var tilbake etter to måneder som bartender på Ios. Eirik Ekholdt var tilbake etter en ukes ferie i England hvor han hadde sett både Guns N'Roses og Arsenal.
Tom Arne Bø Pedersen var hjemme på perm. Stian Lima var ute med lyskeskade.

Nykommeren Omar Mohammed Ali som kom inn sist skulle få starte.

FERIEBRUN: Jani er tilbake. Han skal forøvrig ordne avslutningsfest på Alberts med rimelig drikke for Vaulen Beacboysn'girls og Ordrenekt i midten av oktober.
Vaulen (4–51): Tom Arne Bø Pedersen – Kjetil Aasland, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Stein Ivar Andersen, Jarle Eike, Pedro Salgado, Anders Idsø, Omar Mohammed Ali – Eirik Ekholdt.
Vaulen kom med femten mål fra de tre siste bortekampene til det som kunne ha blitt ett toppoppgjør. Det var også god stemning i garderoben før kampen. Men man møtte ett Åkra-lag som utnyttet den store banen og som taklet en sjenerende sidevind.
Vaulen startet i en 4-5-1 formasjon med Eirik Ekoldt helt oppe, Omar Mohammed Ali spilte på venstre kant, ellers var alle hvor du ville ha forventet å finne dem.
Åkra tok ledelsen allerede etter to minutt, da den meget gode Morten Vea raidet ned høyresiden før han fant Knut Boge foran målet.
Åkra tok Vaulen med Vaulens eget våpen - teknikk, kjappe kombinasjoner og løpsstyrke. Vaulen hadde riktignok ett par bra oppløp i starten, men det ble med det. Åkra pushet nemlig folk fremover og kom i overtall, slik at ett forsvarende vaulenlag gang på gang kom for sent inn i duellene.
Begge backene til Vaulen hadde store problemer med plasseringen i den vanskelige vinden og Åkra skulle gå opp til 2-0 etter 16 minutt. Morten Vea hadde nok en oppvisning i dansetrinn før han fyrte av ett skudd som Tommen Pedersen i mål ikke klarte å holde. Rune Warholm var våken på returen og satt ballen kontant i nettet.
Etter halvtimen slapp Tore Haugvaldstad innpå Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jani som var tilbake etter to måneder i Syden.
Åkra scoret igjen etter 35 minutt da Morten Vea elegant glei forbi sine oppassere og satte ballen sikkert i mål. Tidligere Vikingspiller Idar Mathiassen var veldig sentral gjennom hele kampen og med sine lure pasninger ledet han an Åkrashowet.
Samtidig var de vanligvis sentrale på Vaulen en skygge av seg selv. Men all respekt til Åkra som hadde en super førsteomgang. Med det tidlige målet fikk dem også med seg publikum fra start, slik at alt gikk av seg selv.

GARDEROBEN I PAUSEN: I pausen bestemte man seg for å få opp humøret. Her ser vi fra (fra høyre) Erik Gysland, Jarle Eike, Jan Egil Salvesen, Erik Ordaz, Eirik Ekholdt, Bjarne Hov og Vegard Ravndal som lytter til instrukser fra Tore Haugvaldstad.
Et bytte ble foretatt i pause da Kim Henriksen ble byttet innpå. Etter pause fikk man se ett annet Vaulenlag som gikk ut på banen. Humøret var tilbake og andre omgang skulle bli betraktelig bedre.
Vaulen hadde flere sjanser, blant annet to stolpeskudd. I tillegg var Ståle Oldeide var som alltid solid mellom stengene.
I det 62. minutt var Jan Egil Salvesen uheldig da han kom borti beina til en åkraangriper som siste mann. Reglene sier da rødt kort. Salvi pådro seg forøvrig en ankelskade tidlig i kampen noen som naturligvis hemmet han. Normalt ville han ha løpt opp Åkraspillerene, men nå var han hemmet av skaden og havnet opp i denne situasjonen.
Med en mann mer kom Åkra til mange hundre prosent sjanser. Men Tommen, som hadde fått beskjed om å være tøffere og mer offensiv i spillestilen en sist, sto glimrende. Han måtte bare gi tapt åtte minutt før slutt, da han ble rundet av innbytter Erik Johannesen som satte ballen i ett tomt bur.
Vaulen tapte altså toppkampen mot Åkra og det var bare andre gang denne sesongen at Vaulen gikk av banen uten å ha scoret selv. Vaulen ødela også fairplaystatistikken sin. Jan Egil Salvesen vil nå miste Kopervik kampen på fredag.

BEDRE SPILL: I andre omgang kom til Vaulen til hektene. Her ser man Stein-Ivar Andersen nærmest i bildet. Andre oransjetrøyer sett fra høyre - Anders Idsø, keeper Tom Arne Bø Pedersen, Øystein Winsnes og Jarle Eike.

GOD KAMP: Keeper Tom Arne Bø Pedersen var ifølge rapportene best for Vaulen. Her ett bilde han er ute og gjør målet mindre.

HJEMTUREN: Det var god stemning på vei hjem. Sesongen har på tross av nedtur i "seriefinalen" vært over all forventning.

GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Tommen går MP-skole og havner trolig til Madla i januar. Hvis så er tilfelle blir han klar til oppkjøringen 2003.