MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


One Match Wonder
(03.12.20) Opp igjennom årene har det vært mange spillere  innom som har fått prøvd seg på Vaulens A-lag. Noen av dem fikk bare en kamp og har blitt myter av ulike årsaker.
Den spilleren med kanskje det største potensialet var en midtbanespiller fra Ecuador med navn JhoEli Santellán Terán.

Bo Andersen trente A-laget fra 2014 til 2016. Han hadde et stort nettverk og det dukket ofte opp helt ukjente spillere utenbys fra, men denne gangen var det ekstra spesielt.

JhoEli Santellán Terán, bedre kjent som Au-ki eller Jonathan, var nemlig en søramerikaner som prøvespilte for Vaulen i 2015.

Jho-Eli var nok på turistvisum i Stavanger denne sommeren og han prøvde seg i en treningskamp mot Eiger.


GIKK ET GISP GJENNOM PUBLIKUM: Bo håpte nok at JhoEli skulle få oppholdstillatelse i Norge, men måtte se den utmerkede spilleren dra hjem igjen til Sør Amerika.
 
Ecuadorianeren kom innpå etter 54 minutter mot Eiger og skulle vise seg å være en herlig tekniker.
Bo hadde også sansen for spilleren som han hadde gitt draktnummer 10 for anledningen.

Vaulen Beachboys skrev følgende i kampreferatet; "Ter
án presenterte se raskt med noen frekke finter og en nydelig pasning som fikk det til å gispe blant publikum."

Sør Amerikaneren fikk ikke arbeidstillatelse og det ble ikke flere kamper i Norge.
"Au-ki" bor nå hjemme i Ecuador i den lille byen Otavalo som ligger på 2532 meters høyde! Her jobber han på Prestige Gaming Club som tilbyr videospill for allmuen.


BENKET SEG FOR Å SE AU-KI: En svær vennegjeng var på plass for å se kameraten få sjansen i 0-0 kampen mot Eiger.


Hederlig omtale
Det er en del spillere som kun har fått en kamp dette årtusenet. Dette er spillerne med kun en kamp fra perioden vi har dekket A-laget slavisk i perioden 2002 til 2020.

A-lagstreneren Tore Haugvaldstad var en gammel storspiller for blant annet Viking som gjorde et enkeltstående comeback i 2002. Tore syntes det var artig å spille igjen i en alder av 42 år, men etter 50 minutter knakk han nesen i en duell med FK Haugesunds Asbjørn Helgeland. Dermed bar det til legevakten, mens han ble erstattet av den 27 år yngre Eric Ordaz.

 
Juniorkeeperen Thomas Husvæg (bildet) startet i mål borte mot Grannekam i 2002 i en kamp man vant 6-2 tross en tropp med ymse fra håndballavdelingen, B- og C-lag, samt aldersbestemte spillere.

Bjørnar Owren er bror av meget habile Anders som herjet i bergensfotballen under studietiden, samt Thomas som ga seg på guttenivå i klubben. Bjørnar pådro seg en kneskade i debuten som var borte mot Hana i 2003, en kamp som huskes best for Stein-Ivar Andersens prosjektil i vinkelen fra 35 meter.

Erik Brunes
fikk 17 minutter hjemme mot Riska i SR-serien i 2004.

I en treningskamp borte mot Ålgård i ferien 2005 var man så få folk at man fikk lånt to spillere fra ÅFK - Chris Woods og Bengt Skrettingland. I Pol-turneringen samme år så vi Bertil Lone og Morten Nilsen få hver sin opptreden med badeballen på brystet. Bertil var en kompis av Ronny Hauge, mens Morten var junior.

Trener Ole Søyland byttet seg selv innpå for show i fire minutter i en treningskamp mot Ålgård i 2006. Ole var da 46 år og er vel klubbens eldste A-lagsdebutant.
Juniorspiller Nils Christian Kaisen spilte i seriekampen mot Nord i september 2006.

Keeperen Fredrik Haslerud var en sørlending med erfaring fra Start på juniornivå, han fikk en omgang mot Austrått i treningskampen sommeren 2008.

Webmaster Jostein Jensen (bildet) måtte spille nesten hele kampen mot Vardeneset i Pol-turneringen 2008. Han skulle dekke kampen for nettsiden, men man var kun 10 mann ved avspark. Kjetil Arne Refvik fikk 38 minutter i den samme turneringen mot Hundvåg 2.

I 2010 var Mensur Hashani på prøvespill fra Hundvåg. Han spilte spiss i en treningskamp hjemme mot Ganddal. Han sa selv han var spiss, man man fant senere ut at han var keeper!
Habile Rebaz Mirza prøvde seg også en omgang mot Brodd den samme vinteren. Rebaz var fra Hana og hadde prøvd seg i Sandnes Ulf på juniornivå. Han spilte siden på et bra nivå for FK Tønsberg, Sola, SIF, Lura og Brodd.

I 2011 fikk Dag Eirik Einarsen 13 minutter i sesongens første treningskamp. Dag Eirik hadde 3. divisjonserfaring fra Vedavåg/Karmøy. Senere fikk juniorene
Cristopher Antonsen og Lars Peder Strand også sjansen. Espen Breivik kan pynte på sin statistikk da han er registrert i nåtidens tropp, han fikk spilletid mot Riska i april dette året.

Arben Novaj Pepa Erichsen fikk 15 minutter av Kjetil Hundhammer i 2012. Keeperstorheten Torstein Soma, best kjent fra Vidar, fikk kun en NM-kamp. Politimannen satt på benken når han hadde anledning.

I 2013 var Joachim Boxill Knutsen og Noah Kellerhals hemmelige prøvespillere. Boxill Knutsen fikk senere en flott karriere med Riska, Kellerhals dukket senere opp på B-laget og er broren til dommerne Ola og Mischa.

Mats Ullereng prøvde seg mot Austrått i februar 2014. Mats spilte for B-laget, men trappet ned der da han fikk en jobb i ungdomsavdelingen til Viking. Christian Mauritzen ble signert bare for å gjøre en kamp, kroppen tålte ikke å trene så ofte.
På tampen av den samme sesongen fikk man ikke vite identiteten til en ukjent prøvespiller, men vi kan vel nå avsløre at det var Tor Magne Grøtteland?

Nicklas Amundsen var en meget solid spiller med erfaring fra 2. divisjon for Skedsmo. Fikk ett minutt før han fikk jobb på Østlandet. I 2015 så vi også at gedigne Erik Løken ble flyttet opp fra B-laget. Han hadde noe ved seg, men også han flyttet hjem til østlandet før det ble mer kamper.

I 2016 husker vi at Gunnar Skålheim fikk ett minutt, det eneste vi husker var at drakten var meget godt stappet oppi shortsen.

Vinteren 2017 var det en prøvespiller innom i Gard Drag-Erlandsen, forsvareren startet treningskampen borte mot SIF.


I 2017 var man såpass i beit for spillere til en bortekamp mot Skjold at man la inn en kontaktannonse på B-lagets facebookgruppe. Kun en mann takket ja. Hector Alonso Vestbø fikk dermed sin A-lagsdebut som 33-åring, etter å ha spilt for B-laget i en årrekke. På bildet ser vi Newcastle-drakten dårlig skjult under den oransje.

Vi nærmer oss moderne tid nå og i 2018 fikk Chris Dodds 45 minutter i en treningskamp, Mister Sunderland er nå å se på B-laget.
Flere forfall borte mot Ålgård ga en rekke debutanter, men Daniel Krigsvoll og Bo Lothe skulle ikke få flere kamper på A-laget da dem ga seg med fotballen.

2020 nå og på de tre kampene som ble avviklet skulle Eirik Aaberge og Morten Bjelland få en kamp før man la alt på is. Disse kan selvsagt få flere kamper siden, men Aaberge dro senere i millen.