MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Starter opp med veteranlag
(05.01.22) For første gang siden 2007 vil Vaulen i år stille et lag i veteranklassen. Det er Frode Lima som er initiativtaker og trener for laget som vil delta i M39-klassen.

STARTER NYTT LAG: Frode Lima jubilerer som trener i 2022, det vil være hans tjuefemte strake sesong som trener i klubben. Et kvart århundre der altså siden han startet i det små med Vaulen C i 1997!

Veteranlaget vil nok være en avlegger fra det aldrende C-laget til Vaulen, men det spørs om man ikke må spe på med noen gamle stjerner? Vaulen vil nemlig også ha B- og C-lag fra den samme spillergruppen.

Vaulensupportere fikk en forsmak allerede i november da Vaulen deltok i Tjensvolls veteranturnering.


DE ELDSTE FÅR ET NYTT TILBUD: Thor Erik Waage og Ole Bjørn Bredesen er høyaktuelle for det nye veteranlaget. I bakgrunnen skimter vi også Eirik Ekholdt og Erik Rafoss.


FT: Frode Lima viser frem sin slepne høyrefot på trening.

Et livsprosjekt
Frode Lima har vært en ildsjel i Vaulen gjennom hele livet. Allerede som fjortenåring ble han vervet til vårcupstyret av Frank Halvorsen. Der satt han i åtte år i det som den gang var landets neste største turnering.

Han var heller ikke gamle karen da han første gang ble med i klubbens styre. Senere skulle han også bli formann i Vaulen IL.

Etter å ha gått gradene i klubben og spilt litt for B-laget var det C-laget som skulle bli hans store prosjekt. Som spillende trener ble det seks KM-gull, noe som gjør han til klubbens mest suksessfulle trener noensinne.

Selv om det har blitt færre kamper de senere år for 46-åringen, leder han maratontabellen med 214 kamper!


DET LIGGER I FAMILIEN: Frode er også involvert rundt B-laget og skulle få spilletid mot Kopervik i OBOS-cupen i fjor høst. Hans yngre bror, Stian Lima, har 16. plassen på adelskalenderen for A-laget.

Vaulen har altså ikke stilt lag i veteranklassen på 15 år, men har en solid historikk på nivået. I 2005 triumferte man med seriegull.


GULLGUTTER:
I 2005 vant Vaulen veteranklassen. Bak f.v: Per Helge Svendsson, Atle Christensen, Gunnar Moi, Ove Landa. Foran f.v: Einar Føreid, Eirik Sunde, Gunnar Kydland, Jonny Solheim.

Øvrige spillere den sesongen var Erik Sæstad, John Sigve Ohma, Harald Øksnevad, Øyvind Eliassen, Terje Ragnvaldsen og Viggo Wilhelmsen.


Håper på flere lag
I fjor deltok det kun fire spill i veteranklassen, men forhåpentligvis blir det flere lag i 2022 etter Tjensvolls initiativ med veteranturnering hvor det deltok fjorten lag.

Her var den gamle vaulenkjempen Gitle Martell Aarre en initiativtaker.


VETERAN-NESTOR: Gitle Martell Aarre har et hjerte for både Vaulen og Tjensvoll. I 2022 vil lagene møtes til lokalderby i veteranklassen.

Lagene i 2021 var Klepp, Vardeneset, Tjensvoll og Kvitsøy. Tidligere år med få lag har man møtt hverandre fire ganger i løpet av en sesong.