MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Håndballavdelingen er historie
(07.01.15) Vaulen Håndball er historie. "I dag ble det sendt en mail til kretsen om at vi trekker laget med umiddelbar virkning," forteller Pål Særvoll i Vaulen Håndball. 
Klubbens håndballavdeling ble i sin tid startet av nå avdøde Eirik Sunde i 1991.
SLUTT ETTER 24 ÅR: Masse lokale gutter og godt humør på dette bildet fra 2002.

Årets sesong har vært tung med åtte strake tap. Laget har vært i et generasjonsskifte og har slitt med å stille lag.

Minnene består

Håndballavdelingen ble etter avtale med styret startet opp i 1991 på visse premisser. Blant annet fikk man i oppdrag å overta den tradisjonsrike kunstsalgsutstillingen på Hetland Gymnas. Dette dannet grunnlaget for å kunne bestå økonomisk uavhengig av Idrettslaget.
Laget startet helt nede i 7. divisjon, men rykket raskt opp til 4. divisjon hvor dem har spilt fra 1995 til dags dato.


KRETSMESTRE 7. DIVISJON 1991-92: Bak f.v Helge Breivik, Erik Gysland, Eirik Sunde, Owe Olsen, Arnt H. Reilstad og Inge Ellingsen. Foran f.v Steinar Moen, Petter Johnsen, Morten Johnsen, John Jakobsen og Jan Inge Reilstad. Andre sentrale navn i forbindelse med håndballavdelingens oppstart som ikke er med på bildet var Sverre Møllegaard og Stein Løberg.

Sportslige høydepunkter har det vært i fleng. I 1991 var man nær å slå ut SIFs stjernegalleri i Rogalandscupen. Man vant Aprilcup i 1999. I 2001 slo man SIF sitt A-lag i serien.

Fra 2006 til 2008 hadde man også et eget damelag.
De senere år kvalifiserte man seg til 3. divisjon flere ganger, men takket nei grunnet lange reiser. I 2010 ble man sågar kretsmestre i 4. divisjon.
Vaulen er et område med mange håndballspillere som sogner til Hetlandshallen. Det er ikke få velkjente navn som har akslet den oransje trøyen.

BILDE AV DE REGJERENDE KRETSMESTRENE I 4. DIVISJON 2010: Bak f.v Kjetil Ween, Olaf Espeland, Thomas Lund, Tor Inge Sønderland, Espen Særvoll. Foran f.v Stian Lima, Atle Sivertsen, Morten Sivertsen.