MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Byasser inn for et kultursjokk
(20.03.17) Vaulens rikmannssønner er klar for et kultursjokk når de fredag drar til Varhaug.
Her har man flyttet på stein i generasjoner og de brede ryggtavlene har alltid voldet Vaulen problemer. Faktisk har ikke strandguttene slått Varhaug på bortebane i en offisiell kamp i dette årtusenet.

THE TRACTOR BOYS: Et reelt skilt utenfor parkeringshuset til tettstedets kjøpesenter Sentrumsgården.

Her ute hos det gåtefulle folket er det så forblåst at det føles som øreverkens arnested. Så legg for all del angorapannebåndet klart i passasjersetet på Teslaen når du på fredag kjører avgårde kåre.
Skulle du forøvrig ikke rekke innom Drive Through'en og noe fritert Chili Cheese på veien, kan vi anbefale kjøttfarsen hos Mix-kiosken i downtown Varhaug. Her kan man hilse på lokalbefolkningen og velge mellom farse med grønnsaker eller bacon. Mmm, deilig farse!


VÆRHARDT: Dere skal vite at vi har vært på Varhaug før og blitt dypfryst inn til beinet av den sure vinden. Her må orkanparaplyer gi tapt i regnet. Så kle deg for Guds skyld godt på fredag!

Dugnadsånden lever

På det lille stoppestedet langs Jærbanen bor det omlag halvparten så mange folk som på Vaulen. Tross fattige 3162 innbyggere har de fått til flerbrukshall, to kunstgressbaner og en naturgressbane! Som om ikke det var nok vedtok de på årsmøtet forleden å reise en fotballhall i løpet av året. Det under året siden de åpnet flerbrukshallen hvor de hadde brukt 20 000 dugnadstimer!


THE MONEYMAKER: Klubbens styreleder er tidligere kaptein Morten Jelsa. Han var et stort talent i Viking og spilte sammen med flere vaulengutter der på slutten av 90-tallet.

Fant en million i postkassen
Det er ikke bare det lokale næringslivet som spytter inn i kassa. Da styreleder Morten Jelsa åpnet postkassen i 2014 lå det ti konvolutter med til sammen 500 000 kroner fra en anonym gammel kvinne. Året etter lå det nøyaktig like mange seddelbunker i den samme postkassen fra den samme damen.
I Stavanger legger man bare ikke 500 000 kroner i noens postkasse det skal være sikkert! På Varhaug låser man ikke engang dørene, noen butikker lar rett og slett varene stå ute over natta.

VIL mot VIL
Selve fotballklubben Varhaug IL har to store rivaler i nabogrendene Nærbø og Vigrestad. Her skal det være et hat-elsk forhold hvor prestisjen er på topp.
Laget trenes av de to Bø-brødrene, Jan og Lars Gaute. Begge har spilt toppfotball. Lars Gaute er nok mest kjent. Han har cupgull med både Bryne og Viking, seriegull med Viking og en landskamp mot DDR! Den dag i dag driver han to sportsbutikker under navnet Lars Gaute Sport.
I fjor hadde A-laget en snittalder under 20 år, men allikevel var dem suverene vinnere av sin avdeling i 4. divisjon. Dem scoret utrolige 85 mål på 22 kamper. Ovar Undheim Høyland (22) som stod for 25 av målene ble i vinter hentet av Egersund IK i 2. divisjon.

FLOTTE FORHOLD: Varhaug stadion har et topp moderne kunstgressdekke med en lekker tretribune.


FLERBRUKSHALLEN: Jæren Sparebank Arena ble åpnet i juni 2016 etter 20 000 dugnadstimer! I disse trange sponsortider er det den eneste flerbrukshallen mellom Stavanger og Kristiansand som har fått et eget sponsornavn.