Dana Cup 2024
(24.07.24) Tirsdag startet Vaulens deltakelse i Dana Cup. Man stiller med lag i både J15- og J16-klassen.
Gruppespillet sendte begge våre lag til B-sluttspillet, men ingen av lagene kom over første hinder her noe som betyr exit av Dana Cup 2024.

Rapport fra Danmark: Dag 1
Eirik Haglund har sendt oss en rapport fra første dag i Dana Cup.
08-laget var veldig uheldige med puljen. To interkrets-lag (Hønefoss og Gimletroll), og et godt svensk lag. Men tar med seg viktige referanser og erfaring fra å møte topp motstand inn i B-sluttspillet.

2009-laget møter et brukbart Skiens Grane-lag. Men er klart best gjennom hele kampen. Kommer likevel under etter to overganger.
Snur 0-2 til 3-2 i løpet av kampens siste fem minutter.

Alexandra Ferkingstad løper inn ballen med kampens siste spark!

Men var ballen inne? Vanskelig å si om ballen rullet over linjen, eller stoppet i det dyvåte gresset , men dommeren dømte den inn fra sin posisjon ved midtsirkelen...

GHOST-GOAL? Alexandra ble matchvinner, men var ballen over streken?

En ghost-goal? Det kan vi aldri vite sikkert, men vi tar med oss tre poeng inn i kampene mot to skikkelige kanoner i morgen.

Vaulens øvrige mål ble skårer av 2010-jente Erle Kvaløy Eriksen 😊

Rapport fra Danmark: Dag 2

2009-laget hadde et kjedelig tap på morningen. En helt jevn kamp, der begge lag er farlig frempå flere ganger.

Tipper dessverre feil vei, da Nymark utnytter et raskt frispark, og skårer midtveis i andre omgangen.

Gjør oppgaven med å gå til A-sluttspill vanskelig, men jentene går ut å gir det skikkelig et forsøk mot Skedsmo som spiller i Regionserien i Østlandet.

Strandjentene sjokkerer riktignok storfavoritten og skårer etter 1 minutt, etter en flott spillvending som sender unge Ferkingstad alene med keeper.

Innledningen av kampen er jevn, men litt ut i omgangen fester ballsikre Skedsmo-jenter grepet, og trykker oss tilbake. Etter å ha kommet under klarer vi aldri å gjenerobre initiativet i kampen. Men jentene skal ha skryt for jobben de legger ned, og klarer at de forsvare eget mål i store perioder, der Skedsmo har et massivt ballovertak.

FÅR MAN EN OPPTUR? Eira Gjelsten spiller for 08-laget som skal ut i B-sluttspill.

For 08-laget stod et nytt interkretslag sto på andre banehalvdel i dag. Hønefoss var som lagene i går, veldig bra. Men det er tydelig at kampene i går har gitt jentene verdifull erfaring.

En bedre prestasjon, og jentene klarer å matche motstanderne bedre enn i de foregående kampene.

Rapport fra Danmark: Dag 3
2009 var veldig uheldige med trekningen, og møter Voss. Blir umiddelbart presset tilbake, men klarer å stå i mot de første 10. Deretter følger 15 bekmørke minutter.

I pausen samler vi oss, og jentene går å gjør en godkjent andre omgang, som ender 0-0, og vi er et stangskudd unna et mål. Helt greit å tape en kamp mot et bra lag, men resultatet blir styggere enn nødvendig. Men jentene skal ha skryt for å reise seg i andre omgang, selv om kampen er tapt!

Jenter 16 gjennomfører turneringens beste kamp. Er uheldige som ikke vinner, og kampen sett under ett, hadde nok strandjentene fortjent å avansere til neste runde.

Vaulen kjemper Drammen ut av stilen, og med engasjement driver de kampen. Men dessverre får vi ikke hull på byllen, og når Drammen i tillegg får en litt billig straffe, så ender det dessverre med et nytt tap.

Nå gleder både spillere og trenere seg til et par dager fri på den danske nordkysten, før vi vender snuten hjem til deilige Vaulen.

Skiens Grane - Vaulen 2-3

Jenter 15 fikk en pangstart på gruppespillet med en deilig 3-2 seier over tradisjonsrike Skiens Grane. Dermed har dem et godt utgangspunkt før de to siste kampene på onsdag. Alexandra Ferkingstad ble matchvinner med kampens siste spark på ballen. Snuoperasjonen ble satt i gang av Erle Kvaløy Eriksen som gjorde 0-2 til 2-2 like før slutt.

Onsdag 24. juli
10:30 | Bane 71 - Tårs
Vaulen - Nymark 0-1

Hadde Vaulen tatt ett poeng her ville man vært klare for A-sluttspillet, men et knepent tapt mot bergensklubben Nymark betyr at dem nå høyst trolig må slå gruppens antatt sterkeste lag.

Onsdag 24. juli 18:30 |
Bane 21 - FREM-Parken | Stream
Vaulen - Skedsmo 1-4

Vaulen visste at dem måtte vinne kampen mot Lillestrøm-klubben Skedsmo. Det startet meget lovende med mål før minuttet ved Alexandra Ferkingstad, men man måtte bite i det sure eplet og tapte 4-1. Dermed endte Vaulen på 3. plass og må ut i B-sluttspill.

Sluttspill
B-sluttspill 1/16-finale
Torsdag 25. juli 14:00 | Bane 3 Fortuna | Stream
Voss - Vaulen 7-0

Så var det over i utslagsrundene. Voss hadde også endt på 3. plass i sin gruppe, men det skulle aldri bli spennende da Voss vant hele 7-0. Dermed er Jenter 15 ute av Dana Cup.

Gimletroll - Vaulen 10-0

Vaulen måtte starte sin Dana Cup-deltakelse i sine hvite bortedrakter da motstander Gimletroll fra Kristiansand også spiller i oransj.
Det ble fort klart at det var en nivåforskjell her og Vaulen skulle tape 10-0 mot et ganske så merritert lag.

Tirsdag 23. juli
15:30 | Bane 3 - Fortuna | Stream
Vaulen - Sidsj
ö-Böle 0-5

Europeisk motstand fulgte i den andre kampen mot Sundsvalls-flickorna fra Sidsjö-Böle. Begge lag hadde tapt sine første kamper og det var et lønnlig håp om at man kunne måle seg her, men til pause lå man under 3-0. Det ender med 5-0 tap og nå skal det mye til om man ikke ender sist i gruppa.

Onsdag 24. juli 13:30 |
Bane 36 - Højene | Stream
Hønefoss - Vaulen 5-0

Hønefoss gjør det meget bra på damesiden og igjen slet Vaulen med å følge motstanderen på tempoet. Til pause stod det 4-0 til østlendingene. I andre omgang slakket Hønefoss noe av uten at Vaulen fikk ro i spillet til å skape noe. Dermed venter B-sluttspill torsdag ettermiddag.

Sluttspill

Torsdag 25. juli 16:05 | Bane 62 - Bjergby
Vaulen - Drammens BK 0-1

Bittert 0-1 tap for Drammens BK betyr at også Jenter 16 er ute av Dana Cup i første utslagsrunde. Dermed er det exit Dana Cup 2024 for Vaulen.