MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Klubben henter tilbake Bo
(24.10.22) Bo Andersen vender tilbake til Vaulen IL og har fått den utlyste jobben som FFO/SPU-trener. Vi forstår også at Bo vil starte en egen keepergruppe.
Dermed blir han en del av teamet med FFO/SPU-ansvarlig og utviklingsleder Amar Kotlica og Vetle Birkedal som er trener på FFO, samt daglig leder Stine Ryssdal.

TILBAKE ETTER FEM ÅR: Bo Andersen.

Det skal være en ny 75 prosents stilling som ble utlyst 3. oktober. Det er en ett årig avtalelengde på kontrakten med oppstart 1. januar 2023.

Arbeidsoppgavene skal være å utvikle FFO og følge opp trenere i klubben.

Bo leverte inn sin oppsigelse hos Åssiden i starten av september da han ønsket å flytte hjem til Stavanger.Mannen bak FFOen
Bo Andersen startet i sin tid opp Vaulens FFO samtidig som han var A-lagstrener med blant annet Amar Kotlica på laget

Senere gikk Bo til Ålgård hvor han fikk med seg Amar i et team hvor dem jobbet rundt FFO og A-laget.

Nå gjenforenes duoen i Vaulen etter at Bo Andersen de to siste årene har vært Sportslig leder i Åssiden med ansvar for fotball og håndball.

Her innførte han to fotballskoler, to håndballskoler og et fotballakademi. Den siste perioden var han også tilbake på feltet som G16-trener.

Bo sa opp sin stilling i Åssiden i starten av september og har oppsigelsestid ut november.


En lang karriere i fotballen
Etter å ha startet karrieren for hjembyen Slagelse fikk Bo en fin seniorkarriere.

Han fikk 120 kamper for Lyngby og spilte også europacup som 20-åring på samme lag som Dennis Rommedahl. Syv U21-landskamper for Danmark ble det også.

Så fulgte en utenlandskarriere. Først i Bristol City hvor han under Benny Lennartsson fikk elleve kamper i Championship. Etter et trenerskifte der gikk han først på lån til Djurgården i Sverige før han kom til Stavanger for første gang da Benny Lennartsson var tilbake i Viking i 2000. Her fikk han to bronsemedaljer og et cupgull før Frode Olsen ble hentet fra Sevilla høsten 2002.

Bo gikk for et eventyr på kanariøyene for den daværende Segunda-klubben Las Palmas, men måtte til slutt gå til retten etter å ikke ha fått lønn på åtte måneder!

Tilbake i Danmark nå for Superliga-klubben Køge ble det 31 kamper i to år fra 2003, før han igjen dukket opp i norsk fotball hos Tromsø hvor han var i vårsesongen 2005 og fikk ni kamper.   

Hjemlengselen trakk han til Slagelse og 2. divisjon hvor han også startet trenerkarrieren som keepertrener og leder for U21-laget.

I 2006 var han tilbake i Stavanger hvor han ble med på oppturen til SIF. Her spilte han faktisk mot Vaulen noen ganger...

Dansken var vel i ferd med å trappe ned karrieren da han var en svipptur innom Brodd, men etter å ha sluttet med å drikke brus var han ikke lenger "fede"-Bo... Ti kilo lettere hjalp han Sandnes Ulf med historisk opprykk til Tippeligaen. Men etter ryggproblemer ga han seg midtveis i 2012-sesongen.

En sesong som trener i SIF fulgte før han altså i 2014 kom til Vaulen hvor han signerte en treårskontrakt som A-lagstrener som han fullførte.

Han startet opp Vaulen FFO som åpnet 14. august 2014.

Høsten 2016 ble det klart at han ga seg som A-lagstrener, men han fortsatte å drive Vaulen FFO frem til senhøsten 2017.

Da ble det klart at han hadde fått jobb i Ålgård som trener for A-laget og FFO-leder.

Så i 2020 flyttet Bo østover for å bli sportslig leder i Åssiden.
En stilling han altså sa opp i høst da han ønsket å flytte tilbake til Stavanger.