MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Snytt på nytt
(28.03.13) Avisene sliter og dekningen av lokalfotballen i Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis er noe det synes å kuttes først på.
IKKE TILSTEDE: Hvor var stavangerpressen da Vaulen knuste Sola? Det er ikke mange år siden kampfakta fra NM var selvsagt i avisen.

Det er billigere å trykke en intetsigende NTB-sak om en landskamp mot Albania alle kunne gjespe seg gjennom på TV i påvente av Idol, enn å lage en ørliten notis om at Vaulen er klar for 1. runde i NM.

Ironien er at salget av papiraviser synker fordi ingen gidder å lese "Yesterdays News" på papir lenger. Er man så interessert i landslaget, da er nettet full av informasjon om kampen. Å finne informasjon om Vaulens 6-2 seier over Sola i cupen derimot, det finner man ikke på Nettavisen eller på vg.no, det er en oppgave for Aftenbladet eller RA.

Å skrive om lokale saker er en lokalavis' største ansvar. Det gjør også de minste lokalavisene i fylket. Strandbuen, Solabladet, Bygdebladet, Jærbladet, Dalane Tidende med flere er aviser med langt mindre opplag enn Stavanger Aftenblad, men de dekker sine lokale fotballag langt ned i divisjonene med stolthet.

Problemet til Stavanger Aftenblad er nok at dem føler seg som en regionalavis. Dem kan ikke bare dekke Stavanger-fotballen, de må dekke hele sørfylket og det krever store ressurser. Rogalands Avis har sjansen å ta rollen som den formidleren av lokal idrett fra Stavanger og Sandnes. Dem har vært flinke å hause opp "Kampen om Storbyen" de siste årene, men nå virker det som om man kjører så kraftig på sparebluss at man graver sin egen grav. De har rett og slett ikke ressursene til å være tilstede på flere arenaer eller å redigere innsendte referater få timer før deadline.

I Stavanger Aftenblad vil man denne sesongen kutte ut den tradisjonsrike børsen fra 3. divisjon. Puljene er for spredd geografisk, slik at børsen blir vanskelig heter det. Dermed kan man fort se at avisene kun vil skrive om de største lokale kampene denne sesongen. Hvor mange eller få kamper, det blir interessant å se.

Dog er det noen kjekke unntak. Bergensavisen planlegger en lengre sak om 3. divisjonsavdelingen til Vaulen på trykk lørdag 13. april. Avisen kan kjøpes her.
Det virker som om NRK Tekst TV også i år vil legge ut tabeller fra 3. divisjon. 2. april skal det komme en oppdatering står det her!
Ellers har oddsspillerne fått øynene opp for Vaulen. Da avdelingen var klar før nyttår rangerte Nordicbet oss midt på tabellen. Nå har man senket oddsen fra 15 til 7 og Vaulen blir rangert på delt andreplass sammen med Lysekloster bak FK Haugesund 2.
Ellers har 3divisjon.no launchet en tippekonkurranse hvor man kan blir årets 3. divisjonsekspert. Sjekk den ut her!