Tap tross frisparkmagi av "Lausi"
(28.09.16) JR laget fikk det tøft da de møtte tabellnabo Sola  på onsdag. Utgangspunktet  var Vaulen på sølvplass to poeng foran Sola og 4 poeng bak Hundvåg.  Bortelaget begynte best og Vaulen hadde innledningsvis mere enn nok med å forsvare seg  mot et agressivt og bevegelig Sola-lag. Guttene ble presset bakover og etter 12 minutter kom Sola fri og  skutt fra venstre hjørne av 16-meteren.
Med  masse folk i boksen var det ikke lett for Vaulenkeeperen å se utgangen av skuddet og han fikk bare så vidt en hånd borti ballen før den gikk i mål. Sola fortsatte å presse og de hadde flere muligheter for å øke ledelsen, men takket være godt keeperspill lykkes de ikke. Etter halvspilt omgangen kom Vaulen gradvis mere med i kampen og kom til flere farlige avslutninger. Blant annet hadde Julian Blancaert et skudd som strøk stolperoten etter 25 minutter. Siste del av omgangen var jevnspilt med muligheter til begge lag. To minutter før pause ble en Valenspiller felt på venstresiden  utenfor hjørnet av 16-meteren. Som vanlig plasserte «Lausi» frisparket hardt og presist utenom Solamuren og mot målet. Keeperen fikk en hånd på ballen men måtte gi retur som Andreas Jonassen bredsidet sikkert i mål til 1-1.  Minuttet etterpå blåste dommeren igjen frispark til Vaulen i farlig posisjon.  «Lausi» måtte til pers igjen og satt ballen knallhardt høyt i høyre stolpe og ut. Den hadde fortjent en bedre skjebne!
Ander omgang begynte mye likt den første. Sola presser og etter fire minutter roter Vaulen det til med litt for omstendelig forsvarspill nede ved høyre cornerflagg. Sola kommer til innlegg som en umarkert spiss header enkelt i mål. Også i denne omgangen våkner Vaulenguttene og kommer mere med i kampen. Vi noterte fint gjennomspill til Mohammed på høyrekanten etter 22 minutter, han avslutter  fra spiss vinkel men keeperen parerer. Videre var Sander Brathetland farlig frempå og lobbet ballen over keeperen til Sola og like utenfor etter 40 minutter. Men alt i alt så ble Vaulen ble løpende mye imellom og klarte aldri å feste et ordentlig grep på midtbanen. Surt tap av viktige poeng mot et lag som kjempet og var tydelig motivert for å vinne.